Ako si priotráviť oca ! ! !

Autor receptu: pacun110

Toto nie je typický recept do Varechy,alebo kuchárskej knihy,ale je to večerná príhoda,keď sa mi moje 3 zlaté detičky,ktoré majú dokopy 32 rokov, podujali pripraviť večeru, ževraj - akú som ešte nemal! A,veru,im to vyšlo! Úplne prvé,čo urobili bolo,že nám ,aj s mojou drahou ,zakázali vstup do kuchyne,pokiaľ nás nezavolajú,potom otvorili ľadničku na chodbe a začali s nej vynášať,to čo uznali za vhodné...

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. A potom sme už počuli len také útržky - "Ty nakrájaj toto,ty tam daj toto, a toto zohrejeme,či nezohrejeme v mikrovlnke?" - " Jasné že zohrejeme,nech je to chutnejšie,aj keď sa to nezohrieva!!!" Zapli mikrovlnku a za chvíľu bolo cítiť vôňu ako keď sa robia čokoládové pukance. Mikrovlnka išla asi 2 minúty,vôňa pozvoľna prechádzala do smradu,potom bolo chvíľu hrozivé ticho,bolo počuť zvláštny "puk",obrovský výbuch smiechu a potom sme len počuli - "Ja byť vami,tak sa priznám!" To sme už zdvihli obočie,ale nechali sme to ešte voľne plynúť...Našťastie sme už žiadne výbuchy a buchoty nepočuli a asi po 10 tich minútach sme boli pozvaní do kuchyne. Bola to,na 1. pohľad paráda.Obložený chlebík s bohatou zeleninovou prílohou,miska obrovských olív(aj s nálevom na zapitie) a krásny dezertík...
  2. Lenže,keď som si k tomu sadol,tak som hneď zistil,kde je pes zakopaný...Ten chlebík - hej? Bol natretý,vlastne ani nie natretý - boli naň uložené dva asi štvormilimetrové plátky masla,na tom 2 polcentimetrové kolieska neočistenej mrkvy,plátok šunky a bohatá porcia horčice zhora.To by bolo ešte celkom dobré! Ale tento bol ,na tanieri,obložený paradajkou,ktorá sa striedala s kolieskami neočistenej mrkvy - lebo sa v škole učili,že pod šupkou je najviac vitamínov, červenou paprikou potretou horčicou,suchou salámou a takými maličkými kyslými rybičkami,ktoré boli tiež na tanieri,ale aj s lákom (tou kyslou šťavou v oleji) takže chlieb mi v tom ladne plával ako labuť v jazere. Však sa to aj fajne jedlo,kurnik šopa! Zajedať som to mohol veľkými olivami,zapíjať vodou s nich - tej som mal plnú misku...Ale bol som odvážny a zjedol som to všetko,hoc po každom súste som si musel utierať zaolejované ústa.
  3. Dezert vyzeral úplne dokonale,ale keď mi,deti moje zlaté,prezradili,čo do neho dali,tak mi prebehol mráz po chrbte!
  4. Na spodok dali sprejovú šľahačku,zasypali grankom,opäť vrstva šľahačky,potom PAPRIKA,HORČICA,OLIVY,MRKVA (!!!) a ešte to chceli poliať horúcou nutelou,ale tá im,našťastie ,v mikrovlnke, zhorela (čokoládové pukance - spomínate?) a keď ju chceli ochladiť vo vode,tak im pohár praskol a bolo po poleve...
  5. Ale nápad to bol skvelý... Samozrejme,že ako milujúci otec,som okoštoval aj tento dyzenteračný dezert a to tak,že som si ho dôkladne rozmiešal a jedol. Vcelku to bolo jedlé - však paprika je sladká,neočistená mrkva tiež,len tie slané olivy mi,trochu robili problémy z pohryzením. Našťastie naše deti sú chápavé a inteligentné a netrvali na tom,aby som všetko zjedol! Trochu som okoštoval a zbytok skončil tam,kde,popravde patril. A do pol hodinky som tam bol aj ja - výborná a lacná črevná sprcha to bola. Ale ja mám svoje detičky rád a za každú ich dobrovoľnú kulinársku aktivitu som im povďačný. Len teraz už veľmi dobre viem,že na nevinne vyzerajúcu otázku - "Oci a čo by si si dal na večeru?" NIKDY nemôžem odpoveať -" Deti moje zlaté,mne je to jedno,ja zjem hočo." Ej,veruže nezjem..!