Abrakadabra (fotorecept)

Autor receptu: dadaku

Prečo taký názov? Určite poznáte ako to je,keď ste deň predtým navarili omnoho viac ako napr.ja včera pečené mäsko plnené cuketou,mozzarellou a goudou a ostalo vám ešte aj na druhý ďeň. Recept na mojom profile. Keď som bola ako dieťa u nás sa nevyhadzovalo jedlo a kým sa nedojedlo všetko, iné sa ani nevarilo.Ale mám tri deti a toto málokedy praktizujem v mojej domácnosti. Lenže niekedy sa dá urobiť z jedného jedla aj iné,pokiaľ sa dá tak nevyhadzujem a vyčarujem z toho ďaľšie jedlo.A dnes tiež..

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z predošlého dňa mi ostalo pečené plnené mäso. Obalila som ho v trojobale,múka,vajíčka,strúhanka.Nesolila som nič. Keď sa mi olej rozpálil tak som obalené mäso ešte namáčala do zvyšného vajíčka,čo ostalo z obaľovania..opiekla som z oboch strán a vybrala na tanier nech troška ochladne.
  2. Tento olej môžete oložiť,alebo odliať ako som aj ja urobila,pretože je iba z vajíčok a nie strúhanky a použiť z neho na osmaženie cibuľky a červenej papriky čerstvej. Nechať na panvici iba toľko na osmaženie..
  3. Mäsko som rozkrojila na polovičky,lebo bolo dosť veľké a aby bolo šťavnaté, vložila naspäť do panvice,zaliala vodou, prisypala som mrazenú zeleninu a dusila som 10minút. Potom som ho opatrne vybrala,zasa iba na chvíľku,zotrela som si dva malé surové zemiaky pridala som do nich asi 1dcl.vody a zahustila som šťavu asi 5-7min a trošku som ju prisolila,záleží na tom ako ste mali osolené mäsko,podľa toho sa dosolí a potom som mäso vložila naspäť do omáčky. Podávala som to s varenými zemiakmi. Na obedíku si pochutili a ja som nemusela nič vyhadzovať.. Dokonca si pytali aj na večeru,čo som bola milo prekvapená,lebo niekedy si myslím,že už nevedia čo by jedli... Dobrú chuť :))