A znova fánky

Autor receptu: janam123

Kedže je obdobie fašiangov, ponúkam môj recept na fánky, neviem, či poznáte, ale vyskúšajte, možno sa zapáčia a zachutia.

50
porcií
30min minút
príprava
30-40min minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu zamiesime.Cesto musí byť tuhé ako na rezance.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti, aby sa nám lepšie s nim pracovalo.Na pomúčenej doske vyvalkáme cesto na tenko,/ ešte tenšie ako na rezance/,porozkrajujme na obdľžniky alebo na kosoštvorce, ktoré v strede 2x nakrojime.
  3. roh štvorca prepletieme cez vyrezaný otvor
  4. pretiahneme celú stranu a upravíme
  5. tak isto prepletieme aj druhú stranu, vznikne mám mašlička
  6. asi takáto, ide to rýchlo a s cestom sa dobre pracuje.
  7. mašličky vyprážame v horúcom oleji do svetložlta z obidvoch strán. Obalíme v práškovom cukre. Fánky sú krehké a chrumkavé.