A znova fánky
Autor receptu: janam123
Kedže je obdobie fašiangov, ponúkam môj recept na fánky, neviem, či poznáte, ale vyskúšajte, možno sa zapáčia a zachutia.
50 porcií |
30min minút príprava |
30-40min minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny na cesto spolu zamiesime.Cesto musí byť tuhé ako na rezance.
- Cesto rozdelíme na 2 časti, aby sa nám lepšie s nim pracovalo.Na pomúčenej doske vyvalkáme cesto na tenko,/ ešte tenšie ako na rezance/,porozkrajujme na obdľžniky alebo na kosoštvorce, ktoré v strede 2x nakrojime.
- roh štvorca prepletieme cez vyrezaný otvor
- pretiahneme celú stranu a upravíme
- tak isto prepletieme aj druhú stranu, vznikne mám mašlička
- asi takáto, ide to rýchlo a s cestom sa dobre pracuje.
- mašličky vyprážame v horúcom oleji do svetložlta z obidvoch strán. Obalíme v práškovom cukre. Fánky sú krehké a chrumkavé.