Foto: safran
Recept ma zaujal hneď svojím názvom a našla som ho na svojej obľúbenej ájurvédskej stránke, z ktorej mi chodia notifikácie. Keďže cesnak milujem Zobraziť celý popisRecept ma zaujal hneď svojím názvom a našla som ho na svojej obľúbenej ájurvédskej stránke, z ktorej mi chodia notifikácie. Keďže cesnak milujem a pečený obzvlášť - bolo rozhodnuté :-) V podtitule bolo: porazí kašeľ, nádchu aj norovirus.
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180stC. Vložte 26 nelúpaných strúčikov do malej sklenenej zapekacej misky. Pridajte 2 lyžice olivového oleja a posypte morskou soľou a premiešajte. Zakryte zapekaciu misku pevne fóliou a pečieme, kým nie je cesnak dozlatista (asi 45 minút). Rozpustíme maslo v ťažkej veľkej panvici na stredne-vysokej teplote. Pridajte cibuľu, tymian, zázvor a kajenské práškové korenie a varíme, kým cibuľa nie je priesvitná, asi 6 minút. Pridajte pečený cesnak a 26 surových strúčikov cesnaku a varíme 3 minúty. Vlejte zeleninový vývar, zakryte a varte, kým cesnak nie je veľmi jemný, asi 20 minút.
- 2
Rozmixujte v mixéri do hladka. Vráťte polievku do hrnca, pridajte kokosové mlieko a nechajte prevrieť. Dochuťte morskou soľou a korením. Vložte do každej misky 1 mesiačik citróna a podávajte.
- 3
Možno pripraviť 1 deň dopredu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cesnačku - pravda inú- máme radi..
toto má byť liečivá polievka pre toho, kto bojuje proti začínajúcej bakteriálnej infekcii... v jej podtitule bolo napísane: zabíja baktérie aj nanovírus...
@iwuska "čo sa babe chcelo - to sa babe snilo" :-D
darmo to tu budem písať, nevyskúšate - neviete... je lahodná, harmonická a vonkoncom nie štipľavá, akoby sa možno mohlo zdať
@elysa ona kupodivu nie je taká, ako by sa dalo čakať po prečítaní receptu... niektoré sme tu také, čo prečítame a vieme odtušiť, ako to bude chutiť... táto prekvapila aj mňa :-)
***** zaslúžených dávam za chuťove skvelý recept a ladenie všetkých ingrediencií spolu :-)
už je v kk.
Mam par pripomienok Pusta je kamaratka asom jej sefkuchar a guru Mam par pripomienok k polievke sorry nie je to kritika len pomoc.
1. toto je kremovka nie original Franc.polievka.
2.Kokosove mlieko do kremu nepatri ale plnotucne mlieko ako ani timian a rozhodne zazvor NIE!!!
- NIE JE to fr. polievka
- tymián vyrovnáva účinky cesnaku (prudko znižujúceho krv. tlak)
- indická kuchyňa vo všeobecnosti nepozná kombináciu sladkého kravského mlieka a slanej chute. Ďumbier pre prehriatie organizmu v zimnom čase. Toľko na vysvetlenie.