24-hodinové uhorky

Autor receptu: oto

Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :

15-20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Uhorky umyjeme a naložíme do pohara na dno dáme viničny list,štiplavú papriku/zaleží od toho kto akú štiplavú chuť má rád/2-3ks.Pridáme kôpor aj s kvetom.Na vrch dáme kúsok suchého chleba/môže byť pätka/.
  2. Spravíme nálev: Do hrnca dáme 1,75l vody,0,25l octu,pol balíčku Zelko,pár zrniek celé korenie,sezamové semienko,cca 10ks klinček,PL cukor,trochu vegety.
  3. Varíme cca 10 minút a vriacim nálevom zalejeme uhorky. Prikryjeme tanierikom a necháme stáť 24-hodín.Potom vybereme chlieb/keby bol dlhšie,začnu uhorky kvasiť/.Uhorky sú po tomto čase konzumné.