24-hodinové uhorky
Autor receptu: oto
Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :
15-20 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 100 °C |
Postup
- Uhorky umyjeme a naložíme do pohara na dno dáme viničny list,štiplavú papriku/zaleží od toho kto akú štiplavú chuť má rád/2-3ks.Pridáme kôpor aj s kvetom.Na vrch dáme kúsok suchého chleba/môže byť pätka/.
- Spravíme nálev: Do hrnca dáme 1,75l vody,0,25l octu,pol balíčku Zelko,pár zrniek celé korenie,sezamové semienko,cca 10ks klinček,PL cukor,trochu vegety.
- Varíme cca 10 minút a vriacim nálevom zalejeme uhorky. Prikryjeme tanierikom a necháme stáť 24-hodín.Potom vybereme chlieb/keby bol dlhšie,začnu uhorky kvasiť/.Uhorky sú po tomto čase konzumné.