Foto: ancicka
Tento recept je jednoduchý a rýchly.
20-30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Postup
-
1
Vodu ,cukor,tuk a kakao dáme do hrnca a za stalého miešania zohrejeme až sa zmes spojí. Nevaríme!Odoberieme 3/4 hrnčeka zo zmesi...
-
2
a dolejeme rumom.
-
3
Do zohriatej zmesi pridáme múku ,prašok do pečiva a vajcia.Poriadne vymiešame.
-
4
Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech. Použijeme hrnček podľa toho ,aký veľký máme plech.Vo väčšine sa používa 2-2,5 dl hrnček.
-
5
Zmes,ktorú sme zriedili z rumom,po upečení vylejeme rovnomerne na horúci koláč a necháme ho vo vypnútej rúre ešte 5 min.Potom ho vyberieme a vychladnúty pocukrujeme.Pokrajame ľubovoľne.
Musím potvrdiť, že napriek tomu, že je recept jednoduchý, výsledok je chutný.
Poznám ho a robievam keď chcem mať rýchle pohostenie ku káve doporučujem aj s lekvárom,na vrch natriem lekvár dám čokoládovú polevu,ale to len keď si ho chcem vylepšiť (lekvár osvieži),:-))