Šalamún zákusok.(fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento recept je jednoduchý a rýchly.
20-30 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 160-170 °C |
Postup
- Vodu ,cukor,tuk a kakao dáme do hrnca a za stalého miešania zohrejeme až sa zmes spojí. Nevaríme!Odoberieme 3/4 hrnčeka zo zmesi...
- a dolejeme rumom.
- Do zohriatej zmesi pridáme múku ,prašok do pečiva a vajcia.Poriadne vymiešame.
- Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech. Použijeme hrnček podľa toho ,aký veľký máme plech.Vo väčšine sa používa 2-2,5 dl hrnček.
- Zmes,ktorú sme zriedili z rumom,po upečení vylejeme rovnomerne na horúci koláč a necháme ho vo vypnútej rúre ešte 5 min.Potom ho vyberieme a vychladnúty pocukrujeme.Pokrajame ľubovoľne.