Šalamún zákusok.(fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept je jednoduchý a rýchly.

20-30
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu ,cukor,tuk a kakao dáme do hrnca a za stalého miešania zohrejeme až sa zmes spojí. Nevaríme!Odoberieme 3/4 hrnčeka zo zmesi...
  2. a dolejeme rumom.
  3. Do zohriatej zmesi pridáme múku ,prašok do pečiva a vajcia.Poriadne vymiešame.
  4. Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech. Použijeme hrnček podľa toho ,aký veľký máme plech.Vo väčšine sa používa 2-2,5 dl hrnček.
  5. Zmes,ktorú sme zriedili z rumom,po upečení vylejeme rovnomerne na horúci koláč a necháme ho vo vypnútej rúre ešte 5 min.Potom ho vyberieme a vychladnúty pocukrujeme.Pokrajame ľubovoľne.