Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami
Foto: helena10
Suroviny
Kvások: | |
trochu (vlažné) |
|
1 PL |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
Cesto: | |
500 g |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
2,5 dl vlažné |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
100 g (alebo Hera, Smetol) |
|
Ovocie: | |
mrazené |
|
mrazené |
|
1 - 2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Posýpka: | |
80 g (alebo tuk) |
|
6 PL |
|
6 PL (alebo polohrubá) |
|
Okrem toho: | |
na vymastenie plechu |
|
na posypanie plechu (alebo strúhanka) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.
- 2
Vykysnutý kvások vlejeme do preosiatej múky premiešanej s kryštálovým i vanilkovým cukrom, soľou. Pridáme do toho vajce a teplé mlieko, v ktorom sme vymiešali roztopené maslo (Heru, Smetol). Vymiesime cesto a necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme na vymastený a múkou vysypaný pekáč 30 x 40 cm. Rozložíme naň ríbezle, čučoriedky v množstve, aké chceme. Podľa chuti pocukrujeme zmesou kryštálového a vanilkového cukru. Na vrch ovocia ešte dáme posýpku, ktorú sme si vopred pripravili z masla, cukru a múky.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút do zlatista. Každý pečie podľa svojej rúry.
- 5
Vychladnutý nakrájame a pred podávaním môžeme trošku posypať práškovým cukrom.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu