Ovocný koláč

Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.
  2. Vykysnutý kvások vlejeme do preosiatej múky premiešanej s kryštálovým i vanilkovým cukrom, soľou. Pridáme do toho vajce a teplé mlieko, v ktorom sme vymiešali roztopené maslo (Heru, Smetol). Vymiesime cesto a necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme na vymastený a múkou vysypaný pekáč 30 x 40 cm. Rozložíme naň ríbezle, čučoriedky v množstve, aké chceme. Podľa chuti pocukrujeme zmesou kryštálového a vanilkového cukru. Na vrch ovocia ešte dáme posýpku, ktorú sme si vopred pripravili z masla, cukru a múky.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút do zlatista. Každý pečie podľa svojej rúry.
  5. Vychladnutý nakrájame a pred podávaním môžeme trošku posypať práškovým cukrom.