Zbytočne neriskujte:
Tieto potraviny do mikrovlnky radšej nedávajte. Čo všetko vám hrozí?

Jarmila Horváthová, 16. januára 2024     3 minúty čítania

Mikrovlnná rúra je užitočný pomocník, nie každá surovina však do nej patrí. Dôvody sú rôzne...



Foto: Shutterstock

1. Voda

Ohrievanie vody v mikrovlnnej rúre sa zdá byť najjednoduchšou a najrýchlejšou metódou. Je však aj veľmi nebezpečná, voda zohrievaná v mikrovlnke má totiž každoročne na svedomí veľký počet popálenín!

Je to preto, lebo voda sa v mikrovlnke veľmi rýchlo zohreje a zohreje aj nádobu, v ktorej sa nachádza, takže pri manipulácii s ňou si môže človek ublížiť. Na rýchle zohrievanie vody je lepšie použiť rýchlovarnú kanvicu.




ANKETA: Máte doma mikrovlnnú rúru?

86,8%



13,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist