Trendy:
Víťazov našej súťaže učil variť šéfkuchár, ktorý kuchtil aj známym celebritám

Jana Stárková, 2. apríla 2017     8 minút čítania

Päť Varecháčov s piatimi blízkymi ľuďmi, srdiečkové dekorácie, dve tváre známe aj z televíznej obrazovky - šéfkuchár, ktorý bol na skusoch u obávaného Gordona Ramsaya a bývalá moderátorka – no a tri chutné chody z talianskej kuchyne. To je bilancia zatiaľ posledného kurzu varenia s víťazmi februárového kola našej súťaže Varíme s Varechou.

Náš kurz v škole varenia Radosť variť v bratislavskom Poluse sa niesol vo valentínskom duchu, pretože sa na ňom zišli favoriti februárového kola, mesiaca ktorému dominuje sviatok zamilovaných. Piati výhercovia si na kurz varenia mohli priviesť aj jednu blízku osobu (a v tejto príjemnej tradícii pokračujeme aj v marcovom kole). A tak sa v srdiečkami vyzdobených priestoroch kuchyne stretli tí, čo sa majú radi. Mladí manželia, dve mamy so svojimi dcérami, pár dobrých kamarátok a našla sa aj jedna budúca svokra s budúcou nevestou. No a variť ich učil šéfkuchár zamilovaný do dobrého jedla (a svojej priateľky). Tak si ich najprv všetkých poriadne poobzerajte:



Mamu Júliu (vľavo) si priviedla Varecháčka Edlis (vedľa nej), Misop (v pásikavom) zase manželku Klaudiu (ktorá mu pri fotení ušla do horného radu – druhá sprava), Vpravo hore je Stark, autorka článku a adminka Varecha.sk. Homemadetastywithlucy (v strede hore) si spravila pekné popoludnie s kamarátkou Viki (horný rad tretia sprava). Varecháčka Zuzana300 (v strede s tanierom v ruke) prišla so svojou dcérou Andreou (v bielom tričku) a budúca svokra Rennatte (v strede dole) utužovala na kurze svoj vzťah s nádejnou nevestou Rebekou (vpravo dole). Kto ešte chýba? Aha, no predsa hlavný hrdina – šéfkuchár Martin Záhumenský.



Martin Záhumenský vie toho o varení naozaj dosť. Pred rokmi zbieral skúsenosti u obávaného britského šéfkuchára Gordona Ramsaya, pôsobil v michelinovských reštauráciách, v roku 2015 získal titul britský Kuchár roka a jeho gastronomické umenie okúsila aj slávna Rihanna, Tom Cruise či Tom Hanks. Jeho tvár poznáme aj z televíznej obrazovky - bol jedným z porotcov v kulinárskej šou MasterChef. Nie je to však žiadny namyslenec. Na Varecháčov sa úprimne tešil a tak im nachystal aj niečo na privítanie.



Začalo to dobre. Prípitkom talianskym proseccom a pár teplými slovami na uvítanie...



Menu, ktoré mali Varecháči pripraviť bolo trojchodové. Dobre naladená Homemadetastywithlucy (vľavo) s kamarátkou Viki sa podujali pripraviť dezert – panna cottu s čokoládovou mrveničkou. Tu už chystajú potrebné ingrediencie.



Viki, pekný lak :)



A toto je čiastočný výsledok ich práce – čokoládová mrvenička.



V krájaní sú šéfkuchári majstri. Tak sme sa radi nechali poučiť.



Manželia Misop a Klaudia chvíľku meškali a tak sa im ušla asi najnevďačnejšia úloha. Čistenie dvoch kíl pomarančov. Nakoniec sa nad nimi zľutovala Edlis (vpravo) a pridala pomocnú ruku.



Svadba je na spadnutie. Varecháčke Rennatte to s jej peknou budúcou nevestou Rebekou pri práci ladilo. A aj s Martinom...



S krájaním mrazeného bieleho jogurtu do bazalkového sorbetu sme mali trošku problém.



Kurz varenia svojou prítomnosťou a zhovorčivosťou osviežila aj Andrea Timková – Pavlík (v bielom), ktorú si priviedla jej mama, Varecháčka Zuzana300. Že vám je jej tvár povedomá? Veru, Andrea je bývalá televízna moderátorka, v súčasnosti sa venuje poradenstvu v oblasti zdravej výživy.



Andrea sa s radosťou zvítala aj s manažérkou školy varenia Radosť variť Inez Kridlovou (vľavo). Poznajú sa z obdobia, keď obidve pôsobili v televíznej branži.



Martin sa v ženskej spoločnosti (prepáč, Misop ) cítil ako ryba vo vode. Veď čoby nie, keď sme ho tak pekne počúvali... Napríklad pri príprave cviklovej marinády.



Správni kuchári musia všetko ochutnávať. Tak sme...



Mrkva v lufte alebo ako obracať zeleninu v panvici bez varechy. Takto...



Blížime sa do cieľa. Nakladanie na taniere je v plnom prúde.



Abrakadabra! Grilovanie hovädzieho pupka a troška čarovania s korením. A kde sú všetci? Už tlačia predjedlo :)

A čo sme to vlastne na kurze varenia pripravili? Tu sú všetky recepty:














Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse

Radi by ste si kurz varenia vyskúšali?

Tak sa zapojte do našej súťaže! Víťazi marcového kola Varíme s Varechou sa v kurze nazvanom Foodlover bez lepku dozvedia veľa užitočného od víťazky kulinárskej šou MasterChef Martiny Grňovej!


Zaujal vás tento článok?

Všetky nové články a recepty môžete dostávať každé ráno do vašej e-mailovej schránky.









Diskusia k článku

rennatte
Mozem iba pochvalit Martinov kurz, uplne top zo vsetkych na ktorych som sa zucastnila. V sutazi Masterschef som ho povazovala za najprisnejsieho porotcu a teraz viem preco :-) lebo vyzaduje len tu najlepsiu kvalitu a preto treba aj nieco spravit. Naucila som sa kombinovat chute redukovat cviklovu stavu a vyskusala triky a tipy v jeho receptoch. Dakujem za moznost zucastnit sa, boli sme super particka :-)






 



TOPlist