Už žiadne vyhadzovanie:
10 receptov ako chutne zužitkovať všetky zvyšky jedla

Redakcia Varecha.sk, 23. marca 2020     5 minút čítania

Zostala vám z obeda zemiaková kaša, uvarená ryža, trocha cestovín či kúsky upečeného mäsa? Nič z toho nepatrí do koša a dnes to platí viac ako inokedy. Svoj pobyt v obchodoch by sme mali obmedziť na minimum a tak je namieste naučiť sa využiť všetky zvyšky. Dá sa to a dokonca veľmi chutne.

Karbanátky ze zbytku pečeného kuřete

Recept - Kuracie fašírky
Foto: RubyromKarbanátky ze zbytku pečeného kuřete Obrať z kostí mäsko do posledného kúska sa oplatí.

Sedliacka bieda (fotorecept)

Recept - Cestoviny s kapustou
Foto: Frezia68Sedliacka bieda Ak máte zvyšné cestoviny a dovaríte zemiaky, za 30 minút je večera na stole.

Nátierka z brokolicových hlúbov

Recept - Nátierka z brokolicových hlúbov
Foto: MethiNátierka z brokolicových hlúbov Mnoho ľudí hlúby z brokolice vyhadzuje a je to škoda.

Plnené placičky zo zemiakovej kaše

Recept - Plnené placičky zo zemiakovej kaše
Foto: GordonkoPlnené placičky zo zemiakovej kaše Môžete ich naplniť rôzne.

Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou (fotorecept)

Recept - Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou
Foto: Zuzanka1367Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou Ak vám ostala ryža s predchádzajúceho dňa, tak to rýchlejšie ani nejde :)

Syrový rezeň zo zvyškov

Recept - Syrový rezeň zo zvyškov
Foto: PavelnemeckoSyrový rezeň zo zvyškov Čo tak urobiť rezne aj zo zvyškov múky, strúhanky a vajca?

Brokolicovo-syrové placky

Recept - Brokolicovo-syrové placky
Foto: Majuska0606Brokolicovo-syrové placky Ak neviete, čo so zvyšnou ryžou z nedeľného obeda...

Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept)

Recept - Zapečená knedľa
Foto: SonulienkaKnedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle Špekulovala som ako využiť knedľu, ktorá mi ostala.

Zemiakovo-cestovinový nákyp

Recept - Zemiakovo-cestovinový nákyp
Foto: KlukodvodyZemiakovo-cestovinový nákyp Je o mně známo, rád hospodařím a zbytečně nevyhazuji a proto vzniklo tohle .

Zvyšok obeda transformovaný do rýchlej večere

Recept - Zvyšok obeda transformovaný do rýchlej večere
Foto: IngridkaingridkaZvyšok obeda transformovaný do rýchlej večere Ako chutne využiť zvyšok upečeného mäsa.


ANKETA: Dbáte v týchto dňoch viac na to, aby ste žiadne zvyšky jedla nevyhadzovali?

93,8%



6,3%





Diskusia k článku

5 komentáre k článku
Do hlasovania som sa nezapojila, lebo nikdy nevyhadzujem zvyšky jedla. Tak ma to naučila pred mnohými rokmi moja mama, tak som to naučila aj moju dcéru.
Hlasovala som nie, lebo potraviny alebo zvyšky jedla nevyhadzujem ani v čase bez krízy.
Byly doby, kdy jsem nevyhodila ani papir od masla. A to uz nezmenim. U me zadna zmena nenastala a nenastane.
@garanco @farbuska @mijaita naprostý souhlas. Moja babka mě dobře vedla, velmi často si na ni vzpomenu, měla pravdu ve všem! Dnes dvakrát. Takže nic moc neměním, mám nacvičeno.
Jedlo je Boží dar. Súhlasím s vyššie uvedenými komentármi, všetko sa snažím využiť a použiť. Kreativita ľudí často nemá hraníc, teraz ju môžeme všetci využiť naplno. Skúsenosti sa nám zídu do ďalších dní života. Keď sa ešte o tie skúsenosti podelíme, láska a spolupatričnosť sa bude znásobovať. Zdravý deň všetkým želám!






TOPlist