Foto: majuska0606
Ak neviete napríklad, čo so zvyšnou ryžou z nedeľného obeda, mám pre Vás tip od môjho veľmi dobrého kamaráta, ktorý tiež veľmi rád kuchtí Zobraziť celý popisAk neviete napríklad, čo so zvyšnou ryžou z nedeľného obeda, mám pre Vás tip od môjho veľmi dobrého kamaráta, ktorý tiež veľmi rád kuchtí hravo a zdravo :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr som si brokolicu uvarila vo vode. Nesolila som,pretože zmes sa dochucovala celá, na čo soľ navyše. Ked sa uvarila,zmixovala som ju na jemno v mixéri.
- 2
Do misky som si pripravila zvyšnú ryžu - ja som mala asi 10 lyžíc - podľa mňa to stačí, aby neboli viac ryžové ako brokolicové. Každý si ale dajte čo Vám zostane :-) Potom som pridala na jemno nastrúhaný syr a vajcia a všetko premiešala.
- 3
Dochutiť si ich treba podľa chuti - ja som dala cesnak,majoránku,soľ a korenie. Sú dobré v akomkoľvek dochutení - napr. pre kardiakov: netreba ich ani veľmi soliť, lebo syr je sám o sebe slaný, radšej viac dokorenťe, alebo si dajte viac cesnaku. Ja používam soľ so zníženým obsahom sodíka a je to fajn. Pred tých čo máte DNU,alebo držíte hyperurikemickú diétu: všetko sú to nízkopurínové potraviny - syr si vyberte namiesto tučného eidamu - light karičku, alebo leerdamer light - to sú vhodné syry ( málo tuku v sušine),menej okoreňte,vynechajte cesnak,alebo dajte iba trošičku a máte to :)
- 4
Hmota, ktorá vám vznikne, bude pekne lepivá a bude držať pokope. Ak bude príliš mokrá len vtedy použite strúhanku, inak nie. Vytvarujte si placky asi veľkosti ako sú na obrázku a dajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Nepotierať olejom ani ničím, krásne sa dozlatova upečú samé. Servírovala som ich samotné, alebo s čalamádou, či kečupom, komu je čo po chuti :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu