Foto: Shutterstock
1. Nie je strúhadlo ako strúhadlo
Pri strúhaní mäkších syrov používajte štvorhranné strúhadlo s veľkými otvormi. Strúhadlo používajte vo vodorovnej, nie vo zvislej polohe. Malé strúhadlo s rúčkou je určené pre tvrdšie syra ako je parmezán či pecorino.2. Najprv do mrazničky
Foto: Shutterstock
Účinnou a jednoduchou pomocou je dať syr pred strúhaním na pol hodinku do mrazničky. Dobre stuhnutý sa bude strúhať oveľa lepšie.
3. Natrite strúhadlo olejom
Foto: Shutterstock
Strúhadlo pred použitím potrite alebo nastriekajte trochou oleja, najlepšie chuťovo neutrálneho, aby vám nezmenil chuť pripravovaného pokrmu. Syr sa bude po naolejovanom strúhadle parádne šmýkať. Navyše sa nezlepí do nevzhľadnej hrudy a aj umývanie strúhadla bude oveľa jednoduchšie.
Diskusia k článku