To sú grify:
Ako vydolovať z fľaše posledné zvyšky kečupu, horčice či oleja?

Jana Klimanová, 15. apríla 2024     5 minút čítania

Aj keď sa vám nedarí z fľaše s pochutinami už nič vytlačiť, tú zvyšnú trošku z nej predsa len ešte môžete dostať. Teda ak poznáte tieto účinné triky.



Foto: Shutterstock

Zatočte s kečupom

Kečup je obľúbená ingrediencia, ktorá sa v domácnostiach rýchlo míňa. Ako na potvoru, práve keď si naň robíte chuť, už je ho len na dne. A hoci vo fľaši by bola tak ešte jedna porcia kečupu, nedokážete ho dostať von, ani keď fľašu otočíte hore dnom a búchate po nej rukou. Sociálne siete sú plné virálnych videí na túto tému.

Influencerka @caseyrieger radí vo svojom videu na TikToku chytiť dno plastovej fľaše do ruky a točiť celou pažou niekoľkokrát dokola, kým sa zvyšky kečupu presunú k vrchnáku fľaše. Neviete si to predstaviť? Pozrite si video s názornou ukážkou. A modlite sa, aby sa vrchnák pri tej odstredivej sile neotvoril…
@caseyrieger or could always just buy a new bottle but 🤷‍♀️ #ketchup #heinz #lifehack ♬ original sound - Casey Rieger
Zdroj: TikTok, Casey Rieger

Pre tých, čo majú radšej menej adrenalínu, je tu iná rada. Skôr než fľašu so zvyškami kečupu vyhodíte, použite ich pri varení. Do fľaše prilejte trochu vody alebo vývaru, obsah dôkladne pretrepte a vlejte napríklad do omáčky či k dusenému mäsu. Tento postup sa navyše hodí aj pri sklenených fľašiach, s ktorými by vyššie spomínané točenie bolo naozaj veľmi riskantné.

Horčica do šalátu

Pre zvyšky horčice v plastovom obale platí to isté ako pre kečup. Ak však dolujete posledné zásoby horčice zo skleneného pohára, použite ich radšej na dresing do šalátu.



Foto: Shutterstock

Do pohára s horčicou prilejte olivový olej, šťavu z citróna, štipku soli a môžete pridať aj trochu medu. Názornú ukážku tohto nápadu zverejnila @thekitchn na TikToku.

@thekitchn Use this hack the next time you have an almost-empty mustard jar 👀 #kitchentips #kitchenhacks #lifehack #mustard #easyrecipe #mustardjar ♬ Funk Rave - Don´t Let Me Down 140 Bpm - kirtap
Zdroj: TikTok, @thekitchn

Olej do vody

Olej vôbec nie je lacný a preto by sme sa mali snažiť dostať z fľaše aj posledné kvapky. A to chce nápad.



Foto: Shutterstock

Vyskúšajte zatvorenú fľašu so zvyškami oleja ponoriť na chvíľu do horúcej vody. Olej sa stane tekutejším a jednoduchšie ho dostanete z fľaše. Fľašu môžete nakoniec ešte otočiť hore dnom a nechať všetok olej stiecť až k uzáveru, ktorý odskrutkujte priamo nad panvicou.



ANKETA: Rozčuľuje vás, že vo fľaši od kečupu zostáva toľko zvyškov?

50,6%



49,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist