Foto: Pravda
Fedor Malík
Mali žltú hrubú kožu a hutnejšie, tmavšie mäsko. Išlo o „kvalitu z Tirolska“, ktorá bola „iste“ zabezpečená špeciálnou kŕmnou zmesou s vysokým obsahom kukurice. Tak aspoň „stálo“ na obale. Pozri Recepty na tému Kuracinka Tam bolo zároveň uvedené, že kura bolo vyrobené vo Voderadoch!? Keď tirolské, tak tirolské. Doma som začal kuchtiť. Stehná som opláchol, mierne nasolil, okorenil, poprášil paprikou, podlial vodou, prikryl alobalom a dobrú polhodinku podusil pri 150 oC.
Kým boli stehná v rúre, na sporáku som pripravil tirolskú zemiakovú panvicu. Zemiaky uvarené v šupke som očistil a nakrájal na kocky. Zelenú, žltú i červenú papriku som narezal na pásiky, oblanšíroval a s plátkami veľkej paradajky pridal k zemiakom.
Tie sa už opekali na rastlinnom oleji na panvici. Tirolskú kartofel–zmes som ešte dochutil bazalkou a mletým bielym korením. Kura v rúre sa už dopekalo pri vyššej teplote bez alobalu.
Prv než bolo hotovo, stehná som posypal strúhaným tirolským horským syrom. Všetkým chutilo. Deťom i dospelým. Môj trojročný vnuk Hugo po prvý raz v živote povedal, že toto kura nie je ako rybička!
Skutočne bolo pevnejšie, šťavnatejšie, „hydinovejšie“. Možno to urobila tá kukurica a možno to bolo i tým, že my starší sme k tirolským stehnám popíjali skvelý juhotirolský tramín. Čo už na tom, že bol vyrobený v Taliansku...
príčínou vlastnej chudoby ste Vy sám, na týchto stránkach to však neriešte. Mali ste sa jednoducho lepšie učiť a postaviť sa zodpovedne k životu a nie lamentovať.
Tento server je pre všetkých, nielen pre chudobu.
Keby som bol v životnom svrabe, určite by som nečítal Varechu, ale staral by som sa o to ako zmúdrieť.
Asi som sa neučil zle keď mám elektrotechnické vzdelanie a ovládam dva svetové jazyky. Tí bohatí určite nie sú odkázaní na recepty z Varechy. Ty nie si asi v životnom svrabe ale v duševnom.