Tipy od šéfkuchára:
7 praktických rád, ktoré sa vám hodia pri príprave rýb

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 25. júna 2023     4 minúty čítania

Doprajte si počas grilovacej sezóny aj ryby. Všetci gurmáni ocenia nielen ich rýchlu prípravu, skvelú chuť, ale aj hodnotu pre zdravie. Šéfkuchár Adam Gallík vám poradí, ako ich pripraviť naozaj chutne a trendovo.

6. Objavte pošírovanie



Foto: Shutterstock

U nás pomerne málo používaným spôsobom prípravy rýb je pošírovanie. Pritom je veľmi jednoduché, filety stačí ponoriť na niekoľko minút do vriacej ochutenej vody. Pošírované rybie mäso je krehké, šťavnaté a má ešte jednu výhodu, ak má takéto mäso kosti, veľmi ľahko sa z neho vyberajú.




ANKETA: Robíte na grilovačke aj ryby?

57,8%



42,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist