Tipy, ako nemať stres pri vianočnom pečení

P.R. Servis, 5. decembra 2022     5 minút čítania

INZERCIA - Ach, čas Vianoc! Jedno z najkrajších období v roku je konečne tu! Nákupy darčekov, príprava dekorácii, zdobenie stromčeka a hlavne – pečenie chutných koláčikov a dezertov. Toľko práce avšak tak málo času.



Zdroj: dr Gerard

Príprava a pečenie dezertov dokáže byť veľmi príjemnou chvíľou strávenou s rodinou, ale môže sa rýchlo zvrtnúť do nepríjemného čas-berúceho stresu. Pripravili sme si pre vás pár tipov, ako byť pripravený na všetko a hlavne ako si pečenie poriadne užiť aj vychutnať!

1. Začnite skôr

Úplne prvým a podstatným bodom je štart príprav. Najhoršie, čo môžete spraviť, je nechať si veci na poslednú chvíľu. Predtým, ako sa vrhnete na nákup, si napíšte zoznam všetkých dezertov a koláčov, ktoré máte v pláne piecť a k tomu následne aj množstvo a druh potravín potrebných na ich prípravu. Pre istotu si vždy toho kúpte viac, aby ste v strede miesenia cesta nezistili, že vám chýba napríklad vanilkový extrakt. S prípravou začnite kľudne aj na začiatku decembra. Na prípravu si vyberte také dezerty, ktoré vydržia dlhšiu dobu. S nazbieraným časom sa ľahšie vyhnete stresu.

2. V tomto prípade - viac je viac

Častokrát počúvame spojenie menej je viac, avšak pri Vianociach je lepšie sa riadiť viac je viac. Môžete si myslieť, že jedna várka perníkov vám vydrží celé obdobie Vianoc, avšak ste na omyle. Majte vždy pre istotu toho pripraveného viac. Ak by vám aj niečo zostalo navyše, môžete ich zaniesť do detských domovov alebo darovať bezdomovcom. Oni tento dar určite ocenia.

3. Postupujte podľa receptu

Každý z nás má doma aspoň jednu zničenú, lepkavú a otrhanú knižku receptov po babičke. Dôležité však je držať sa presných rozmerov a postupov, inak sa z vašich perníkov môžu stať krehké a rozpadajúce sa drobky alebo z vanilkových rožkov tvrdé lietajúce bumerangy. Majte vždy pripravenú odmerku a v niektorých prípadoch aj kuchynskú váhu. Napredujte krok po kroku ako je napísané v recepte a verte, že vaše koláčiky budú chutné.



Zdroj: dr Gerard

4. Predhrejte rúru

Toto byť mala byť vaša alfa a omega pri pečení. Vždy si rúru dopredu predhrejte. Ani si možno neuvedomujete, koľko času viete stratiť, keď už máte všetko pripravené a perníky vykrojené, avšak rúra je studená. Zapnite rúru na správnu teplotu aspoň 10 minút pred začatím pečenia. Majte pri sebe 2 plechy, aby ste ich vedeli stále točiť. Jedna várka sa pečie, zatiaľ čo druhú pripravujete.

5. Čas pečenia

Uistite sa, že používate pergamenový papier, v druhom prípade majte plech na pečenie vymastený maslom. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak budete piecť jeden plech po druhom, aby mohol vzduch primerane cirkulovať a vaše pečené pochúťky sa piekli rovnomerne. Časovač si vždy nastavte o 1 - 2 minúty menej, ako uvádza recept, pretože každá rúra je iná. Nedostatočne upečené koláčiky sú vždy lepšie ako zhorené.

6. Ak na pečenie neostane čas, majte po ruke koláčiky Mini Cakes od dr Gerarda

Vždy je dobré mať v špajze pripravené nejaké sušienky alebo keksíky, keď si na pečenie neviete nájsť čas. Vianoce sú predsa o jedle a súčasťou toho sú aj sladké pochutiny. Ideálnym pohostením sú napríklad sušienky Mini Cake od dr Gerarda. Koláčiky v mini verzii vám doprajú lahodný pocit na jazyku, bez toho, aby ste sa museli namáhať s miešaním múky a pečením. Jemné a nadýchané piškótové cesto so smotanovou príchuťou je obohatené o sviežu a čerstvú jablkovo-marhuľovú plnku. A čo by to bolo za koláčik bez poriadnej polevy? Kakaová poleva zmiešaná s bielou čokoládou vás zanechá spokojných a blažených. Žiadne pečenie, jedine Mini Cake od dr Gerard! Hodia sa ku každej kávičke alebo čaju a vďaka ich praktickému obalu ich stačí iba rozbaliť a môžete rovno servírovať.



Zdroj: dr Gerard

S dr Gerardom môžete aj vyhrať

Pri kúpe chutných produktov značky dr Gerard máte šancu vyhrať neskutočné ceny! Podobne ako minulý rok, aj teraz nám od augusta prebieha súťaž „S dr Gerardom viac spolu“. Je to jednoduché, stačí si kúpiť produkty od dr Gerard, na ktorých nájdete kupóny s výhernými žrebmi. Hráte o 280 hodnotných vecných cien, produkty od dr Gerard ako aj peňažné výhry v hodnote 4750 €. Posledné žrebovanie prebieha 10. januára 2023. Tak neváhajte, maškrťte a hľadajte nálepky na obaloch! Súťaž prebieha od augusta do decembra 2022. Výrobky značky dr Gerard dostať v obchodných reťazcoch alebo na e-shope. Viac informácií na www.drgerard.sk








 



TOPlist