Sortiment mäsových výrobkov Lidl získal prestížne ocenenia

Inzercia, 13. marca 2013     3 minúty čítania

-Inzercia-
Kvalita je v spoločnosti Lidl na prvom mieste, čo potvrdzujú aj renomované inštitúcie. V testoch Nemeckej poľnohospodárskej spoločnosti (DLG) obstáli mäsové výrobky predávané pod privátnymi značkami v sieti Lidl na výbornú keď získali viacero ocenení.



„Sme veľmi radi, že v silnej konkurencii uspelo viacero našich výrobkov. Tieto ocenenia vnímame ako uznanie našej systematickej a dlhodobej práce s privátnymi značkami,“ povedal manažér kvality spoločnosti Lidl Jan Wiesner a dodal: „V prvom rade nás však teší priazeň zákazníkov, ktorí si obľúbili náš sortiment a vedia, že okrem výhodnej ceny im ponúkame aj vysokú kvalitu.“

Porotu pri teste DLG tvoria experti z danej oblasti, akademici či zástupcovia inšpekčných a kontrolných úradov. Pri jednotlivých testoch sa skúma viacero kategórií, overuje sa súlad s kvalitatívnymi a legislatívnymi požiadavkami. Osobitné miesto má senzorický test, ktorý dopĺňa komplexná laboratórna diagnostika použitých surovín.

Zlatú, striebornú či bronzovú plaketu získajú v závislosti na dosiahnutom skóre len kvalitatívne výrazne nadpriemerné výrobky. Udelením ocenenia sa však testy kvality nekončia, produkty sú naďalej overované a v prípade poklesu kvalitatívneho štandardu im prestížna plaketa môže byť odobraná.

Najvyššie ocenenie získala, okrem iných, napríklad šunka serrano (Espaňa); hydinový, bravčový a morčací šunkový nárez (Dulano) či vidiecka šunka (Dulano). Na striebornej priečke sa umiestnila krájaná šunka Moravia (Pikok), bronz získali Lovecký salám (Pikok) a Salám Vysočina (Baroni).



O spoločnosti Lidl

Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. otvorila svoje prvé predajne na Slovensku v roku 2004. Počas jej pôsobenia na slovenskom trhu sa jej podarilo rozšíriť obchodnú sieť na 121. predajní.
Spoločnosť Lidl pravidelne pripravuje pre svojich zákazníkov zľavové akcie a špeciálne tematické týždne. Okrem potravinárskeho sortimentu sú v rámci týchto akcií ponúkané aj potreby pre domácnosť, kanceláriu, šport, zábavu alebo domácich majstrov.
Okrem značkových výrobkov nájdu zákazníci v regáloch obchodov Lidl tiež vynikajúce produkty predávané pod vlastnou značkou ako aj široký výber mliečnych a chladených výrobkov, údenín, rýb a hydinového mäsa. Navyše denne nechýba čerstvé ovocie, zelenina a rozmanitý výber pečiva. Celý sortiment tovaru neustále podlieha prísnej kontrole kvality a len dodávatelia, ktorí spĺňajú tieto vysoké normy kvality, môžu svoj tovar do Lidlu dodávať.

Viac informácií na www.lidl.sk.










 



TOPlist