Foto: Shutterstock
Problém č. 1: Žĺtok v majonéze sa zrazil
Vyšľahajte v inej miske nový žĺtok a veľmi pomaly doň vmiešajte nepodarenú emulziu. Mala by získať želanú konzistenciu. Potom môžete pomaly pridať olej. Nakoniec budete mať v miske síce viac majonézy, ale bude krémová.TIP: Ak chcete svetlú majonézu a tá vaša sa vám zdá príliš žltá, môžete do nej pridať trošku vody a znova intenzívne premiešať.
Problém č. 2: Majonéza je príliš riedka
Tu môže pomôcť kvapka oleja. Viac oleja zabezpečuje lepšiu konzistenciu. Naopak viac citrónovej šťavy emulziu zriedi.Foto: Shutterstock
Problém č. 3: Majonéza má horkú chuť
Tento problém sa často vyskytuje v receptoch, v ktorých sa na prípravu majonézy používa olivový olej. Aj veľmi dobrý panenský olivový olej, ktorý sám osebe chutí tak lahodne, môže spôsobiť, že majonéza bude horká. V takomto prípade skúste pridať štipku cukru, môže to urobiť veľký rozdiel vo výslednej chuti majonézy.TIP: Majonézu pripravte z neutrálneho oleja a trochu olivového oleja primiešajte až na samom konci.
Diskusia k článku