Foto: segi
Pracný recept no bez hnusného glutamanu a konzervantov .
na 80 °C
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a rozmixuje / pomelieme na čo najmenšie kúsky ( čím menšie, tým rýchlejšia príprava) . Aj keď sa vám môže zdať že to je veľa zeleniny , po sušení ostane cca 1 kg
- 2
Na sušenie mám dva návody 1. sušíme v teplovzdušnej trúbe na papierom vystlanom pekáči cca 15 minút na 80 stupňoch ( počas sušenia skúšame rukou či je zmes ešte vlhká, radšej menej zmesi na jedno sušenie, aby sa vám presušila poriadne ) 2. na radiátoroch ( treba aspoň jeden deň , zmes nesmie byť vlhká)
- 3
Sušenú zmes zmixujeme buď na prach , alebo ako to mám ja na titulnom obrázku. Pridáme petržlenovú vňať , ligurček a dosolíme podľa chuti , môžeme pridať aj sušený cesnak či sušené huby .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu