Šošovica je pokladom pre naše zdravie, obsahuje vysoké množstvo rastlinných bielkovín, vápnika aj železa, vitamínov skupiny B, má nízky glykemický index a zasýti nás na dlhší čas. Navyše každý odtieň tejto strukoviny má trochu inú, zaujímavú chuť.
Foto: Shutterstock
Je u nás najpoužívanejšia. Keď ju pred varením namočíte na dve hodiny do studenej vody a opäť prepláchnete, uvarí sa rýchlejšie, zvyčajne do pol hodinky. Výborná je na prípravu polievok, prívarkov, kaše či rizota.
1. Hnedá šošovica
Foto: Shutterstock
Je u nás najpoužívanejšia. Keď ju pred varením namočíte na dve hodiny do studenej vody a opäť prepláchnete, uvarí sa rýchlejšie, zvyčajne do pol hodinky. Výborná je na prípravu polievok, prívarkov, kaše či rizota.
Diskusia k článku