Nie je len na pečenie:
10 tipov, na čo všetko v domácnosti využiť sódu bikarbónu. Niektoré vás veru prekvapia

Jarmila Horváthová, 6. januára 2023     6 minút čítania

Jedlá sóda má nekonečný potenciál! Využite je všestranné schopnosti až do dna a nielen pri pečení.

4. Urýchľovač varenia




Foto: Shutterstock

Pridanie štipky sódy bikarbóny do vody na varenie strukovín, ako je hrach, šošovica, fazuľa či cícer, urýchli ich zmäknutie. Niekto dáva trochu sódy bikarbóny aj pri varení kapusty, vraj to zabráni nadúvaniu. Aj vajcia sa budú ľahšie šúpať, ak dáte do vody, v ktorej sa varia, jedlú sódu.





Diskusia k článku

sracz
Výborný článok, ďakujemE!!! Používame ju v domácnosti, už čo pamätám, od detstva a okrem uľahčenia varenia strukovín, sme ju (a ja som ten zvyk prevzal po praslici) aj na urýchlenie varenia tuhšieho mäsa. Vrelo, na základe vyše polstoročných skúseností vo vlastnej kuchyni, odporúčam aj do Vašej pozornosti.






 



TOPlist