Krok za krokom:
8 overených rád, aby sa vám šamrole vydarili hneď na prvýkrát

Jana Stárková, 12. marca 2023     6 minút čítania

Tiež v cukrárni neodoláte krehkým trubičkám s bielkovým snehom? A čo vám bráni upiecť si ich doma? Poďte s nami do toho, pomôžeme vám, aby to vyšlo.

7. Trubičky sťahujte horúce




Foto: Jana Stárková

Upečené lístkové cesto je veľmi krehké, preto prichádza najvzrušujúcejšia časť práce – stiahnuť upečené horúce trubičky z rúrok. Keby ste ich nechali na rúrkach vychladnúť, trubičky by sa troška zmrštili a pri sťahovaní by sa drobili.

Kovovú rúrku chyťte na širšej strane a trubičku stiahnite smerom k užšej strane rúrky, nie naopak, inak sa trubička rozpadne. Pri tomto kroku buďte opatrní, rúrky sú veľmi horúce, pomôžte si napríklad látkovou utierkou. Trubičky nechajte vychladnúť na kovovej mriežke.





Diskusia k článku







 



TOPlist