Foto: Pravda - Robert Hüttner
Doma som jablká prebral, tie horšie očistil a nastrúhal. Cesto z polohrubej múky, masti, vajca, práškového cukru, droždia a mlieka bolo už pripravené. Rozdelil som ho na dve časti a vyvaľkal do veľkosti plechu. Na hrubou múkou vysypaný plech som uložil jeden plát cesta. Z postrúhaných jabĺk, práškového cukru, škorice a hrozienok som pripravil plnku. Tú som na hrubo rozotrel na cesto a prikryl ju druhým plátom. Jeho okraje som jemne zatlačil, vrch popichal vidličkou a chvíľu nechal koláč „podkysnúť“. Keď sa cesto usmievalo, plech som vložil do vyhriatej rúry.
Jablková pita po slabej hodinke rozvoniavala po celej kuchyni. Keď chladla, nakrájal som ju na úhľadné štvorce a posypal vanilkovým cukrom. Vnuci sa išli zadrhnúť...
Diskusia k článku