Foto: Ľuboš Pilc
Kombinujte ovocie so zeleninou, pridajte ich k syrom a nátierkam, no vždy zvažujte, či spolu chute ladia. Pán chlebíček má odskúšané, že ovocie a zelenina majú byť skôr dekoráciou, dôležitá je kvalita a dostatočné množstvo chutnej nátierky. V lete využívajte ríbezle, hrozno, čučoriedky, maliny a chlebíčky ozdobte čerstvými lístkami mäty aj medovky.
Chlebíček s pestom a mozzarellou
Foto: Ľuboš Pilc
Porcie: 6
Príprava: 20 minút
Postup:
1. Na bazalkové pesto vložíme do elektrického sekáčika 1 strúčik cesnaku a 30 g píniových orieškov, pridáme 2 umyté a osušené šálky čerstvých lístkov bazalky, postupne pridávame 60 ml olivového oleja, 1 ČL citrónovej šťavy, čerstvo zomleté čierne korenie, soľ podľa chuti a nakoniec aj 30 g strúhaného parmezánu.
2. Na plátky nakrájame 3 mozzarelly, 3 paradajky.
3. Pripravené pesto natrieme na krajec čerstvého chleba, ozdobíme plátkami mozzarelly a paradajkami, dochutíme soľou a nakoniec ozdobíme lístkom bazalky.
Chlebíček s avokádovou nátierkou
Foto: Ľuboš Pilc
Porcie: 6
Príprava: 15 minút
Postup:
1. Dve zrelé avokáda umyjeme, osušíme, rozpolíme, odstránime kôstku a lyžicou opatrne vydlabeme dužinu. Dužinu roztlačíme vidličkou, dochutíme soľou a šťavou z jednej limetky.
2. Avokádovú nátierku natrieme na chlebíky. Ozdobíme mikrobylinkami, olivou, skombinujeme s čučoriedkami alebo s jahodami nakrájanými na plátky.
Chlebíček z olivovou tapenádou
Foto: Ľuboš Pilc
Porcie: 6
Príprava: 15 minút
Postup:
1. V elektrickom sekáčiku rozmixujeme 50 g čiernych olív a 50 g zelených olív bez kôstky, 30 g sušených paradajok a zalejeme trochou olivového oleja. Misku prikryjeme a odložíme do chladničky.
2. Na chlebíky natrieme ako prvú vrstvu 60 g syra typu žervé (Philadelphia, Lučina), natrieme vrstvu olivovej tapenády, ozdobíme lístkami bazalky a cherry paradajkou.
Chlebíček s chorizom a fetou
Foto: Ľuboš Pilc
Porcie: 6
Príprava: 10 minút
Postup:
1. Chlebíky natrieme sterilizovanou nátierkou ajvar alebo domácou paprikovou nátierkou.
2. Každý chlebík obložíme lístkom lollo šalátu, 1-2 plátkami choriza poskladanými do tvaru mašličky, posypeme rozdrobeným alebo nakrájaným syrom feta a dozdobíme čiernou olivou.
Pán chlebíček
Foto: Ľuboš Pilc
Pán chlebíček ponúka štýlový catering na firemné eventy, rokovania, oslavy aj súkromné párty v Bratislave. Špecializuje sa na prípravu obložených chlebíčkov na objednávku, no hviezdou letných párty je prosciutto misa so syrmi, s melónom a so šalátom s ľahkým citrónovým dresingom. Ponúka chlebíčky z kvalitných sezónnych surovín, ktoré sú vždy krásne ozdobené. Pán chlebíček ma jasný cieľ, túži po tom, aby sa každý hostiteľ mohol pochváliť jeho prvotriednymi dobrotami, ktorými budú hostia nadšení.
Bohatú ponuku chlebíčkov a rozmanitých dobrôt nájdete na www.panchlebicek.sk.