
Foto: Archaa
Vianočné trubičky

Foto: Danculka
Makové trubičky

Foto: Helca103
Vianočné zázvorové oblátky I.

Foto: Niniatko
Vianočné oblátkové trubičky

Foto: Mirkajan
Vianočné oblátky

Foto: Mariaklara
Mokka cigary

Foto: Egreska
Jablkovo-škoricové vianočné oblátky

Foto: Niniatko
Slané oblátky

Foto: Niniatko
Syrové bezlepkové oblátky

Foto: Mmusska
Chcete dostávať každé ráno redakčný výber nových receptov zo stránky Varecha.sk do e-mailu?
Kliknite TU
Evergreeny školských jedální: 10 jedál, na ktoré sa nezabúda
Sladučké banánové koláče pre každého
Natrite im to: Sladké nátierky z minimálneho množstva surovín
Československá klasika: Zákusky, ktorých kvalitu overil čas
Nie sme žiadne bábovky: 10 užitočných receptov pre kuchárov-začiatočníkov
Pomaly pečené mäso:
Recepty pre trpezlivých
Kým prišla Nežná revolúcia: Socialistický fastfood
7. november: Recepty, ktoré ani socialistická revolúcia nedokázala poraziť
Pre bojkov aj odvážnych: Halloweenske recepty našich Varecháčov
Čo dnes na večeru? Tofu na 10 spôsobov



sa mi pozdáva najviac, bez škorice je to ten, ktorý robili moji rodičia, na ručných nie elektrických železách. Tie oplátky boli strašne dobré, hrubšie ako je dostať tie "papierové" dnes v obchode (musia sa robiť s mliekom, nie vodou). Ale u nás vyrába také "domáce" pani farárka so svojimi pomocníkmi pred Vianocami a predáva ich na Vianočných trhoch, a tie sú také ako od mojich rodičov. Ešte si pamätám, že na potieranie želiez mala mama odložené kože zo slaniny a tým potierala, aby sa oplátky nelepili.