Syrové oblátky

Syrové oblátky
Foto: mmusska
mmusskaMmusska, recept pridal: 12. júna 2012 22:02Ďalšie jeho recepty

Originál je zo stránok http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/712-syrove-susenky-. Chutí nielen nášmu trojročnému Maťkovi, ale aj ostatným v rodine čo lepok možu. Jediná nevýhoda, bezlepková varianta sušienok mi príde lámavejšia (vačšina sa zlomila na dve polovice).

Suroviny

10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny zmiešame, tuk pridáme zmäknutý, nie rozpustený. Čo sa týka ryžovej múky, ak použijete polohrubú a nie hladkú, stačí aj 50g a navýšiť Promix Uni. Nám "drsnejšia" chuť polohrubej ryžovej nevadí, preto dávam 100g.

2

Originál uvádza menšie guločky, ja tvarujem asi 3 cm v priemere a do stroja dávam po jednej.

3

Pred prvou oblátkou stroj vymastíme tukom. Ja pečiem s termostatom nastaveným na 3,5 do doby než sa rozsvieti zelená kontrolka a ešte napočítam do desať :-).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martamm, 13. júna 2012 o 08:59
    Mmusska, stroj na oplátky máme, tak Tvoj recept vyskúšam. Tie ryžové múky kupuješ v racio výžive?


  • mmusska, 13. júna 2012 o 15:35
    Ryžovú múku mám najčastejšie z mlyna "Češkův mlýn" (tá je práve taká polohrubá až hrubá, ale je najlacnejšia), občas kupujem v českom Kauflande či Jednote od firmy Schneekoppe (tá je skoro hladká) a používám aj od firmy Natural hladkú, prípadne polohrubú (majú zdravé výživy aspoň tu v ČR).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist