Syrové oblátky

Syrové oblátky
Foto: mmusska
mmusskaMmusska, 39 ročná žena, Šumperk, recept pridala: 12. júna 2012 22:02Ďalšie jej recepty

Originál je zo stránok http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/712-syrove-susenky-. Chutí nielen nášmu trojročnému Maťkovi, ale aj ostatným v rodine čo lepok možu. Jediná nevýhoda, bezlepková varianta sušienok mi príde lámavejšia (vačšina sa zlomila na dve polovice).

Suroviny

10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny zmiešame, tuk pridáme zmäknutý, nie rozpustený. Čo sa týka ryžovej múky, ak použijete polohrubú a nie hladkú, stačí aj 50g a navýšiť Promix Uni. Nám "drsnejšia" chuť polohrubej ryžovej nevadí, preto dávam 100g.

2

Originál uvádza menšie guločky, ja tvarujem asi 3 cm v priemere a do stroja dávam po jednej.

3

Pred prvou oblátkou stroj vymastíme tukom. Ja pečiem s termostatom nastaveným na 3,5 do doby než sa rozsvieti zelená kontrolka a ešte napočítam do desať :-).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martamm, 13. júna 2012 o 08:59
    Mmusska, stroj na oplátky máme, tak Tvoj recept vyskúšam. Tie ryžové múky kupuješ v racio výžive?


  • mmusska, 13. júna 2012 o 15:35
    Ryžovú múku mám najčastejšie z mlyna "Češkův mlýn" (tá je práve taká polohrubá až hrubá, ale je najlacnejšia), občas kupujem v českom Kauflande či Jednote od firmy Schneekoppe (tá je skoro hladká) a používám aj od firmy Natural hladkú, prípadne polohrubú (majú zdravé výživy aspoň tu v ČR).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist