Syrové oblátky

Syrové oblátky
Foto: mmusska
mmusskaMmusska, recept pridal: 12. júna 2012 22:02Ďalšie jeho recepty

Originál je zo stránok http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/712-syrove-susenky-. Chutí nielen nášmu trojročnému Maťkovi, ale aj ostatným v rodine čo lepok možu. Jediná nevýhoda, bezlepková varianta sušienok mi príde lámavejšia (vačšina sa zlomila na dve polovice).

Suroviny

10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny zmiešame, tuk pridáme zmäknutý, nie rozpustený. Čo sa týka ryžovej múky, ak použijete polohrubú a nie hladkú, stačí aj 50g a navýšiť Promix Uni. Nám "drsnejšia" chuť polohrubej ryžovej nevadí, preto dávam 100g.

2

Originál uvádza menšie guločky, ja tvarujem asi 3 cm v priemere a do stroja dávam po jednej.

3

Pred prvou oblátkou stroj vymastíme tukom. Ja pečiem s termostatom nastaveným na 3,5 do doby než sa rozsvieti zelená kontrolka a ešte napočítam do desať :-).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martamm, 13. júna 2012 o 08:59
    Mmusska, stroj na oplátky máme, tak Tvoj recept vyskúšam. Tie ryžové múky kupuješ v racio výžive?


  • mmusska, 13. júna 2012 o 15:35
    Ryžovú múku mám najčastejšie z mlyna "Češkův mlýn" (tá je práve taká polohrubá až hrubá, ale je najlacnejšia), občas kupujem v českom Kauflande či Jednote od firmy Schneekoppe (tá je skoro hladká) a používám aj od firmy Natural hladkú, prípadne polohrubú (majú zdravé výživy aspoň tu v ČR).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist