Mokka cigary fotorecept

egreska - fotkaegreska, 3. októbra 2010
Mokka cigary  (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
3/4 šalky
3/4 š
 štipka
1 ks
70 g
3 ks
2 čl
1/2 čl
Kávová šlahačka:
1 ks
2 čl (nemusí byt)
1/2 čl
podla chuti




Postup

  1. 1

    V jednej mise zmiešame preosiaty cukor,muku,sol , kavu a vanilkovy cukor.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si roztopene maslo a mliečko.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do suchej zmesi nalejeme bielky , roztopene vychladnute maslo a mliečko.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešame hladké cestíčko. Ja som pridala aj štipku kakaa. Cesto možete dat na 2 hodinky do chladničky ale ja som ho nedala,nebol čas.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lyžičkou robíme na papier tenučke placky.Radšej si robte po menej aby ste to stíhali krutit ak budete robit trubičky.Pečieme na 180 st asi 2 minutky ,ked začnu tmavnut ,tak ich možete vyberat a rychlo namotavat na kovové trubičky.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu su už hotove,nestihla som odfotit ako ich namotavam,lebo som mala fofry. Takto nenaplnene ich možete uskladnit v tesne uzavretej nadobe 3 dni.Môžem povedat,že taketo nam chutili najviac,deti sa išli za nimi zabit.A na buduce ich už ani nebudem skrucat,budem robit len menšie placky.Z tejto davky vyjdu asi dve taketo plne tacky.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šlahačku vyšlahame a pridame všetko ostatne,premiešame ale trubičky plníme tesne pred podavaním ! nesmu stat naplnené,lebo sa roztopia.

    Mokka cigary  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
Jáj, toto sa veeeľmo páči! Len mi ešte vysvetli, či tú kávu do plnky pridávaš suchú a či sa potom rozpustí. A už aj pôjdem na to, aj keď neviem, či ich vôbec budem plniť, alebo či s vnučkami rovno zhlceme tie holé kornútiky.
egreska
@sovka ano,kavu davam suchu,rozpustí sa ...no ak ti možem poradit tak sa ani neunuvaj (iba ak by sa ti veeelmi chcelo :-)) placky namotavat..stačia aj rovné ,ktore si možete namačat do šlahačky..chut je ta ista a ušetríš si ruky :-))
angelheart
Recept som si okamžite uložila, iste vyskúšam. Trubičky robiť nebudem, netrúfam si, budú stačiť aj rovné :) Chcela by som sa opýtať, koľko približne vyjde z jednej dávky? Vďaka.
babi
@egre ška tie placký musia byť výborné, možno sa raz na to dám. Pre istotu si ich uložím. Ja si pamätám ako moja svokra pekávala vianočné oblátky a horúce skrúcala na vareche.
andula1964
Tak toto určite vyskúšam :)))) vyzerá to super,je s tým určite veľa práce, no vyzerá to fantasticky.!!!
pivonka
Egreška, máš môj obdiv. Zrejme je to poriadne prácne. Piecť po štyri placky - a zje sa to bleskove. Ale musí to byť strašne dobré.
gittka
tak toto určite vyskúšam.musia byt určite supééééééééééééééér!!!
alexdidi
Pekné kužeľky...robievam z podobného cesta, ale za tepla ich prehnem cez hrnčeky a vzniknuté košíčky plním rôzne, ovocie, šľahačka atď...je to rýchlejšie ako kužele, ale tie Tvoje sú krásne....
egreska
dakujem,mate pravdu su super! z tejto davky ich vyjde,hmm asi dve take tacky ako tam vidíte ,jednu mi zjedli deti hned ako som piekla :-)) @alexdidi ja som ich zase par dala do formy na muffiny ,takže boli z nich tiež košíčky..aj tak sa dá..
damya
cafte kocky, som tu nova...vsetky ste sikulky. citam recept a tichucko zvazujem, ako dosiahnut, aby vsetky placky boli rovnako pekne -myslim tvarovo.formu na mafiny nemam a kvoli plackam ju kupovat nebudem- mate "zlepsovak"? dik.
evanaaa
Damya, keď chceš mištičky, rob, ako píše Alexdidi. mimochodom, tá forma na mufiny by sa ti aj zišla, tu je veľa receptov na ne, využila by si ju,veď uvidíš. A vítaj aj ty medzi nami.
egreska
@damya stačí si davat vždy rovnaké množstvo masy na papier ,ja som použila taku strednu detsku lyžicu,a pekne si to aj lyžicou rozotreš tak aby boli rovnake..horšie je to už s nakrucaním,tam som par pokazila kym som si našla ten spravny systém,ale nič sa nedeje ,lebo polamane sa zjedli ako prve :-)) nesmu byt moc hnede,lebo sa budu lamat a nesmu byt ani nedopečene lebo sa ti budu trhat,treba si najst ten spravny čas na pečenie,lebo každa rura pečie inak..ale nebojte sa toho !
helca103
juuuuj toto je další útok na moje tukové vankúšiky ale vyzerajú úžasne !
damya
evanaaa i egreska- ja vam strasne dakujem, rovnako za rady, ako aj za mile privitanie. uz davno vas tichucko sledujem vsetkych, hlavne, ked mam takto po veceroch neprekonatelny hlad-precitam par receptov, popasiem oci a...je to.som najedena a netreba ani cvicit.
hubarka35
musim už odist na dnes z varechy-Egreška máš moj velký obdiv-a vdaka za tvoje receptiky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia