Sviatočné škoricové trubičky

archaa - fotkaarchaa, 8. decembra 2012
Sviatočné škoricové trubičky
Foto: archaa
30
porcií
10 minút
príprava
4-6 minút
na 220 °C

Suroviny

6 ks vaječné
120 g
150 g
220 g
2 CL
štipka
1 CL
Okrem toho:
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a odložíme na chvíľu do chladničky.

  2. 2

    Maslo zasa vyšľaháme s cukrom a škoricou, pridáme múku a smotanu. Do tohto krému zľahka primiešame sneh z bielkov a necháme v chladničke hodinku odpočívať.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 220 stupňov.Plech vystelieme papierom na pečenie a 1 ČL pripraveného cesta naň natenko rozotrieme do oválneho tvaru. Na jeden plech rozotrite asi 3-4 oválne placky a dajte piecť na strednej mriežke 4-6 minút. Doba pečenia záleži od vašej rúry, tak ozaj odporúčam sledovať, aby sa vám nespálili. Placky by mali mať jemnú hnedú farbu, vtedy sú správne upečené.

  4. 4

    Placky ihneď po vybratí z rúry zrolujeme z dlhšej strany do tvaru trubičky pomocou drevenej varešky, na ktorú placky namotáme a necháme vychladnúť. Podotýkam, že vychladnuté sú takmer okamžite, preto dávajte pozor, konať musíte rýchlo.

  5. 5

    Varešku vyberte a trubičky pocukrujte práškovým cukrom.

    Sviatočné škoricové trubičky - obrázok 5

Diskusia k receptu

gubics
Nedali by sa natočiť na rúrky na pečenie trubičiek, potom by sa celá dávka mohla upiecť naraz a nie je potrebné sa ponáhľať, aby sme ich zrolovali do tvaru trubičiek.
Ja tie trubičky mám v dvoch veľkostiach, jedny sú tie klasické na trubičky a druhé sú veľkosťou ako trubičky na fotografiách.
evanaaa
@gubics , ja si myslím, že cesto je tekuté, nedalo by sa nakrúcať pred pečením, ale asi ti @archaa lepšie poradí. Aj mne sa páčia.
archaa
presne tak cesto je tekute ako píše evanka musia sa rolovat az po upecení.Potom ich ale kludne mozes natocit na rurky, nemusís na varesku...a dakujem vsetkym :)
surincicka
práve sa ich snažím upiecť, prvé štyri som nijako nemohla odlepiť od papiera na pečenie, skúsim ich viac pripiecť a uvidím. Inak chuť je výborná
archaa
@surincicka : Tak to velmi mrzi aj mna, pravdupovediac tomu moc nerozumiem preco ti nesli odlepit...ja som s tym problem nemala, len ked som dhsie cakala tak uz nesli zrolovat ale odlepit v pohode...asi este treba sekundu dve pockat.ja som si niekedy pomohla tak, ze som nadvihla cast papiera aj s plackou a ked uz sa oddeloval tak som odlepovala...no neviem inak poradit
lilyre
Vyzerajú veľmi dobre, skúsim. Formu na oblátky nemám, tak som rada, že dnes je na "Vareche" Tvoj recept. A sú iné, ako klasické vianočné oblátky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia