Vianočné zázvorové oblátky I. fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 20. novembra 2012
Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept)
Foto: niniatko

Opäť trochu experimentovania. Robila ich sesternica, tak som sa rozhodla ich vyskúšať i ja (i keď i ja som ich mala na pláne skôr Zobraziť celý popisOpäť trochu experimentovania. Robila ich sesternica, tak som sa rozhodla ich vyskúšať i ja (i keď i ja som ich mala na pláne skôr ako ich robila sesternica). Najskôr pridávam oblátky so sušeným zázvorom.

Suroviny

1 kg
2 l
2 ks
120 g
150 g
2 ks
2 KL (mletý)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ja som robila z polovičnej dávky, v surovinách je uvedené množstvo na celú dávku.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo si dáme rozpustiť, ja dávam do mikrovlnky (len nech sa vám nestane to, čo mne minule, keď sa mi oblátky hrozne lepili a po cca 4 dňoch som si išla dať niečo ohriať do mikrovlnky, otvorím ju a tam maslo, ktoré som síce dala rozpustiť, ale už som ho odtiaľ nevybrala). A všetky suroviny spolu dáme do misky.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne rozmixujeme.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A necháme odpočívať na chladnom mieste. Môžeme nechať cez noc alebo len pár hodín (ja som dnes nechala dve, pokým sa mi baterka do foťáku nabila, aby som mohla ďalej fotiť).

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odpočinuté cesto ešte raz dobre premixujeme.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapneme si prístroj na oblátky, vymažeme ho (podľa toho, kto je na čo zvyknutý, my používame včelí vosk) a môžeme pracovať.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nalejeme si cesto a ... veď to každý pozná, kto robí oblátky.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z polovičnej dávky mi vyšlo 72 kusov.

    Vianočné zázvorové oblátky I. (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

martamm
Zázvorová chuť musí byť zvláštna, skúsim z polovičnej dávky :)
niniatko
@martamm ten zázvor pri jedení takmer vôbec nie je cítiť, ale potom v žalúdku je cítiť riadne teda (aspoň ja o doteraz cítim a tom som oplátku zjedla pred tromi hodinami)
zajtra alebo vo štvrtok pridám ešte trochu iný recept (iné cesto) s čerstvým zázvorom, ten by tam mal cítiť viac
helca103
aj aj som dnes robila zázvorové a druhú dávku škoricové...
salinka
Domáce oblátky nemajú konkurenciu. Žiaľ, tiež nemám ten aparát na ich výrobu:-(
niniatko
@salinka presne tak, domáce sú domáce a nie ako tie kupované, kde mám pocit, že žujem servítku
martamm
salinka, stroj si mozes objednat u firmy Magropom, tusim z obce Lipove, najdes link na nete. Oplati sa, ja ho mam uz roky, stale bezchypne funguje a tych oplatok, co sme uz napiekli je neskutocne mnozstvo, zasobujeme celu rodinu a priatelov. Tesi ma, ked si niekto aj pri oplatkach na nas v dobrom spomenie na vianoce...
elisticka
kraaaasne a urcite chrumkajuce ...
juj uz sa tesim na trhy... inak mat stroj veru by som upiekla...
sasenka43
Skúsim aj ja so zázvorom, ale robím oblátky s mletou škoricou. Tiež ich urobím z polovičnej dávky. Tie škoricové sú fantastickééééé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia