6 otázok a odpovedí:
Všetko, čo potrebujete vedieť o šampiňónoch, vrátane vychytávky, ako ich nakrájať na rovnaké plátky

Jana Klimanová, 26. októbra 2023     3 minúty čítania

Ak máte pochybnosti, ako so šampiňónmi v kuchyni správne narábať, náš manuál vám všetko objasní.



Foto: Shutterstock

5. Na akom tuku ich robiť?

Keďže šampiňóny nasajú pri tepelnej úprave veľké množstvo tuku, na ich prípravu použite buď maslo alebo kvalitný olivový olej.

Tak, ako iné huby, aj šampiňóny pri tepelnej úprave zmenšia svoj objem. Pripravujte ich krátko (3-5 minút) na miernom plameni, aby sa nedusili vo vlastnej šťave a voda sa priebežne odparovala. Nechajte hubám na panvici dostatok miesta a nepripravujte veľké množstvo naraz.




ANKETA: Sú šampiňóny najpoužívanejším druhom húb vo vašej kuchyni?

75,0%



25,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist