Magazín

Knedle vdovy Aničky

Fedor Malík:
Knedle vdovy Aničky

Život je už taký, niet času na rozpaky...
2 minúty čítania

Šéfkuchár Enrique Sánchez: Olivy sa dajú naplniť čímkoľvek

Šéfkuchár Enrique Sánchez:
Olivy sa dajú naplniť čímkoľvek

O prvé priečky v kvalite olív a olivového oleja sa Španieli bijú s Talianmi.
12 minút čítania

Kuracie filé po turecky

Fedor Malík:
Kuracie filé po turecky

Po prvý raz som Turecko navštívil ešte v roku 1974...
2 minúty čítania

Sous vide – staronová metóda na prípravu jedla

Trendy:
Sous vide – staronová metóda na prípravu jedla

Metóda sous vide sa čoraz častejšie využíva aj v slovenských reštauráciách.
14 minút čítania

Jahody v ružovom víne

Fedor Malík:
Jahody v ružovom víne

Jahodám rastúcim po okrajoch našej záhrady sme sa tohto roku mimoriadne venovali...
2 minúty čítania

Slovak Food Festival opäť očaril

Trendy:
Slovak Food Festival opäť očaril

Počas uplynulého víkendu si gurmáni prišli na svoje. V atraktívnych priestoroch areálu Bratislavského hradu sa uskutočnil už tretí ročník Slovak Food Festivalu.
11 minút čítania

Kačací guláš

Fedor Malík:
Kačací guláš

Dlhé roky sa pod Malými Karpatmi tradovalo, že kačka i húska by sa mali konzumovať až na jeseň.
2 minúty čítania

Svetové kuchyne – Egypt

Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Egypt

Spoznajte kuchyňu turisticky obľúbeného Egypta!
19 minút čítania

Kapor v chrenovej omáčke

Fedor Malík:
Kapor v chrenovej omáčke

Aj po týždni pri pive ešte zostaneme...
2 minúty čítania

Varenie vo vákuu je zábava

Varenie vo vákuu je zábava

V minulom článku “Vákuové balenie potravín je hračka” sme písali o talianskych vákuových baličkách Takaje....
6 minút čítania

Červené a šťavnaté

Červené a šťavnaté

Paradajky sú obľúbenou zeleninou, ktorá sa využíva v každej slovenskej kuchyni...
4 minúty čítania

Strukoviny chutia aj liečia

Trendy:
Strukoviny chutia aj liečia

Šošovica, hrášok, fazuľa, kde ste boli, tetka Zuzuľa...
10 minút čítania

Nemecká pivová polievka

Fedor Malík:
Nemecká pivová polievka

Môj švagor Fritz, rodák z Gery, žije už tri desiatky liet v Bavorsku.
2 minúty čítania

Jarná zelenina a ovocie v našich kuchyniach

Trendy:
Jarná zelenina a ovocie v našich kuchyniach

Tiež ste fanúšikmi jarnej zeleniny a ovocia?
9 minút čítania

Orechová torta babky Kataríny

Fedor Malík:
Orechová torta babky Kataríny

Oboch mojich dedov si nemôžem pamätať...
2 minúty čítania

Tanier si treba vedieť správne rozdeliť

Osobnosti:
Tanier si treba vedieť správne rozdeliť

Ako si cvičením a zdravou výživou vylepšiť postavu do plaviek.
10 minút čítania

Vákuové balenie potravín je hračka

Vákuové balenie potravín je hračka

Spôsob uchovávania potravín vo vákuu je známy už dlho...
6 minút čítania

Kopačková polievka

Fedor Malík:
Kopačková polievka

Život vinohradníckeho tovarichára v časoch neľútostného kapitalizmu bol neľahký.
2 minúty čítania

Chutné zdravie z našich polí

Trendy:
Chutné zdravie z našich polí

Zrná obilnín by podľa odborníkov mali tvoriť súčasť našej každodennej stravy.
8 minút čítania

Pečený vôl na Zoške

Trendy:
Pečený vôl na Zoške

V Karpatoch síce dávno po vlkoch nie je ani chýru, ani slychu, ale spomienka na jedného stále zostáva.
8 minút čítania

Pondelkové hašé

Fedor Malík:
Pondelkové hašé

Môj dedo Alexander Mesík bol učiteľ.
2 minúty čítania

Svetové kuchyne – Alsasko (Francúzsko)

Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Alsasko (Francúzsko)

Nazrite s nami do tajov alsaskej kuchyne.
18 minút čítania

Plnený kaleráb

Fedor Malík:
Plnený kaleráb

Tú knihu, napriek tomu že bola rozsypaná, som na blšom trhu nekúpil za lacné peniaze.
2 minúty čítania

Po roku je tu opäť Slovak Food Festival

Trendy:
Po roku je tu opäť Slovak Food Festival

Festival dobrého jedla tento rok opäť otvorí brány pre milovníkov gastronómie.
7 minút čítania

Wielkanoc Polska

Fedor Malík:
Wielkanoc Polska

Takýto názov má báseň Wincenta Pola z jeho zbierky Piesne o našom domove.
2 minúty čítania