Šéfkuchár Enrique Sánchez:
Olivy sa dajú naplniť čímkoľvek
O prvé priečky v kvalite olív a olivového oleja sa Španieli bijú s Talianmi.
12 minút čítania
Fedor Malík:
Kuracie filé po turecky
Po prvý raz som Turecko navštívil ešte v roku 1974...
2 minúty čítania
Trendy:
Sous vide – staronová metóda na prípravu jedla
Metóda sous vide sa čoraz častejšie využíva aj v slovenských reštauráciách.
14 minút čítania
Fedor Malík:
Jahody v ružovom víne
Jahodám rastúcim po okrajoch našej záhrady sme sa tohto roku mimoriadne venovali...
2 minúty čítania
Trendy:
Slovak Food Festival opäť očaril
Počas uplynulého víkendu si gurmáni prišli na svoje. V atraktívnych priestoroch areálu Bratislavského hradu sa uskutočnil už tretí ročník Slovak Food Festivalu.
11 minút čítania
Fedor Malík:
Kačací guláš
Dlhé roky sa pod Malými Karpatmi tradovalo, že kačka i húska by sa mali konzumovať až na jeseň.
2 minúty čítania
Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Egypt
Spoznajte kuchyňu turisticky obľúbeného Egypta!
19 minút čítania
Varenie vo vákuu je zábava
V minulom článku “Vákuové balenie potravín je hračka” sme písali o talianskych vákuových baličkách Takaje....
6 minút čítania
Červené a šťavnaté
Paradajky sú obľúbenou zeleninou, ktorá sa využíva v každej slovenskej kuchyni...
4 minúty čítania
Trendy:
Strukoviny chutia aj liečia
Šošovica, hrášok, fazuľa, kde ste boli, tetka Zuzuľa...
10 minút čítania
Fedor Malík:
Nemecká pivová polievka
Môj švagor Fritz, rodák z Gery, žije už tri desiatky liet v Bavorsku.
2 minúty čítania
Trendy:
Jarná zelenina a ovocie v našich kuchyniach
Tiež ste fanúšikmi jarnej zeleniny a ovocia?
9 minút čítania
Fedor Malík:
Orechová torta babky Kataríny
Oboch mojich dedov si nemôžem pamätať...
2 minúty čítania
Osobnosti:
Tanier si treba vedieť správne rozdeliť
Ako si cvičením a zdravou výživou vylepšiť postavu do plaviek.
10 minút čítania
Vákuové balenie potravín je hračka
Spôsob uchovávania potravín vo vákuu je známy už dlho...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Kopačková polievka
Život vinohradníckeho tovarichára v časoch neľútostného kapitalizmu
bol neľahký.
2 minúty čítania
Trendy:
Chutné zdravie z našich polí
Zrná obilnín by podľa odborníkov mali tvoriť súčasť našej každodennej stravy.
8 minút čítania
Trendy:
Pečený vôl na Zoške
V Karpatoch síce dávno po vlkoch nie je ani chýru, ani slychu, ale spomienka na jedného stále zostáva.
8 minút čítania
Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Alsasko (Francúzsko)
Nazrite s nami do tajov alsaskej kuchyne.
18 minút čítania
Fedor Malík:
Plnený kaleráb
Tú knihu, napriek tomu že bola rozsypaná, som na blšom trhu nekúpil za lacné peniaze.
2 minúty čítania
Trendy:
Po roku je tu opäť Slovak Food Festival
Festival dobrého jedla tento rok opäť otvorí brány pre milovníkov gastronómie.
7 minút čítania
Fedor Malík:
Wielkanoc Polska
Takýto názov má báseň Wincenta Pola z jeho zbierky Piesne o našom
domove.
2 minúty čítania