Magazín

Prešporské a iné

Fedor Malík:
Prešporské a iné

Koncom januára bolo na bratislavskom výstavisku opäť živo. Konal sa tu gastronomický festival.
2 minúty čítania

Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá

Súťaž:
Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá

Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v marci. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a...
7 minút čítania

Súťaž na marec o najlepší nápad, návod či fotopostup

Súťaž:
Súťaž na marec o najlepší nápad, návod či fotopostup

Aj v marci pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.
8 minút čítania

Varecha 10/2015: Strukoviny

Varecha 10/2015:
Strukoviny

Časopis Varecha v piatok 6. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate

Viktor Švec:
Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate

O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.
7 minút čítania

Moravská svadba

Fedor Malík:
Moravská svadba

Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.
2 minúty čítania

Varecha 9/2015: Sladkosti od prababičky

Varecha 9/2015:
Sladkosti od prababičky

Časopis Varecha v piatok 27. februára v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu

Trendy:
Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu

Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na...
9 minút čítania

Ziddinis

Fedor Malík:
Ziddinis

Nie sú mandle ako mandle. To čarovné slovo má nemecko–taliansky základ a znamená úplne iný význam v botanike, iný v medicíne.
2 minúty čítania

Varecha 8/2015: Svadobný stôl

Varecha 8/2015:
Svadobný stôl

Časopis Varecha v piatok 20. februára v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Amsterdam - Benátky severu

Na cestách:
Amsterdam - Benátky severu

Pri mojej poslednej ceste na Slovensko som sa konečne rozhodol urobiť to, nad čím som rozmýšľal už dávno. Nakoľko som letel s medzipristátím...
10 minút čítania

Nebojte sa mať vlastnú reštauráciu! Skúste to aspoň na jeden deň.

Na cestách:
Nebojte sa mať vlastnú reštauráciu! Skúste to aspoň na jeden deň.

Restaurant Day je celosvetový deň, kedy si ktokoľvek môže otvoriť pop-up reštauráciu. Aj v Bratislave!
13 minút čítania

Medaily a  medailóniky

Fedor Malík:
Medaily a medailóniky

Jurko vyrastal v skromných pomeroch rodiny podtatranského roľníka. Roky šli a z roľníka sa stal družstevník.
2 minúty čítania

Varecha 7/2015: Valentínske čokoládové dobroty

Varecha 7/2015:
Valentínske čokoládové dobroty

Časopis Varecha v piatok 13. februára v denníku Pravda.
3 minúty čítania

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca január 2015

Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca január 2015

Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci január 2015.
7 minút čítania

Fritelle di pane carasau

Fedor Malík:
Fritelle di pane carasau

Sedel som u Cyrana v prímorskom mestečku Alghero a obskakoval ma počerný Elia Cossu. Cyrano je názov jeho obchodu, v ktorom sa predávajú...
2 minúty čítania

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2015

Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2015

Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v prvý mesiac nového roku.
10 minút čítania

Súťaž na február o najlepší nápad, návod či fotopostup

Súťaž:
Súťaž na február o najlepší nápad, návod či fotopostup

Aj vo februári pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.
8 minút čítania

Súťaž na február o najlepšie sladké aj nesladké jedlá

Súťaž:
Súťaž na február o najlepšie sladké aj nesladké jedlá

Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj vo februári. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a...
7 minút čítania

Varecha 6/2015: Mäsový stôl

Varecha 6/2015:
Mäsový stôl

Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Ragú na horčici

Fedor Malík:
Ragú na horčici

Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.
2 minúty čítania

Varecha 5/2015: Fašiangy 2

Varecha 5/2015:
Fašiangy 2

Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka

Šéfkuchár Jozef Riska:
Hľadáme chute a vône starého Prešporka

Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu...
7 minút čítania

Gallina freda

Fedor Malík:
Gallina freda

V nezvyklom čase, už začiatkom roka, som sa rozhodol svoje okrúhle narodeniny pripomenúť si v cudzom svete. Na čerstvom vzduchu, v...
2 minúty čítania

Anglicko pri mori: Jedlo v reštauráciách

Anglicko pri mori:
Jedlo v reštauráciách

S rodinkou sme sa rozhodli, že si na začiatku nového roku 2015 vyjdeme na výlet k moru. Vybrali sme sa teda do krásneho...
9 minút čítania