Magazín

Orechový nákyp pani Tulnerovej

Fedor Malík:
Orechový nákyp pani Tulnerovej

Na rohu Jeruzalemskej a Novej ulice stával kedysi malý domček pani Tulnerovej. Bol učupený pri modranských mestských hradbách a pretekal pri ňom páchnuci potok....
2 minúty čítania

Pre bojkov aj odvážnych: Halloweenske recepty našich Varecháčov

Pre bojkov aj odvážnych:
Halloweenske recepty našich Varecháčov

Dnes je ten deň D, kedy by strachopudi radšej nemali z domu vystrčiť nos. No ale aby ich strašidelná halloweenska tradícia celkom neobišla,...
7 minút čítania

Varecha 44/2016: Jesenné dobroty

Varecha 44/2016:
Jesenné dobroty

Časopis Varecha v piatok 4. novembra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Michał Gniłka: Poľská kuchyňa nie sú len pirohy

Šéfkuchár Michał Gniłka:
Poľská kuchyňa nie sú len pirohy

Odhoďte svoje predsudky a vyberte sa do Poľska za neopakovateľnými gastronomickými zážitkami.
7 minút čítania

Varecháčky v škole varenia hľadali aj šťastnú mincu v koláči

Trendy:
Varecháčky v škole varenia hľadali aj šťastnú mincu v koláči

Leto sa vrátilo! Teda aspoň na pár hodín, ktoré sme s víťazkami septembrového kola súťaže Varíme s Varechou prežili na kurze varenia. Jeho...
6 minút čítania

Československá klasika: Zákusky, ktorých kvalitu overil čas

Československá klasika:
Zákusky, ktorých kvalitu overil čas

Dnes si pripomíname 98. výročie vzniku prvej Československej republiky. Pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili 10 najznámejších československých zákuskov, na ktorých...
7 minút čítania

Nová hra s Nápadmi: Čo je vaša najväčšia pýcha? Dom, terasa či záhrada?

Nová hra s Nápadmi:
Čo je vaša najväčšia pýcha? Dom, terasa či záhrada?

Počas letných dní sme trávili viac času v záhradách, na terasách, balkónoch... A práve preto sme pre vás pripravili súťaž, v...
8 minút čítania

Strašidelná halloweenska párty rýchlo a jednoducho

Trendy:
Strašidelná halloweenska párty rýchlo a jednoducho

Postupom času sa už aj u nás udomácnila západná tradícia sláviť Halloween. Posledný októbrový večer zatiaľ síce ešte naše deti nechodia po susedoch pýtať...
8 minút čítania

Sulcované jablká

Fedor Malík:
Sulcované jablká

S Jankom Lichnerom sa poznáme už od detstva. A som rád, že i naši synovia Danko a Feďo sú priatelia.
2 minúty čítania

Talianska kuchyňa: Viete, že v Taliansku hydina „neletí“?

Talianska kuchyňa:
Viete, že v Taliansku hydina „neletí“?

Naša Varecháčka Bonvivanka pokračuje vo svojom rozprávaní o talianskej gastronómii a jej špecialitách z 20 regiónov Talianska.
10 minút čítania

Čo dnes na večeru? Tofu na 10 spôsobov

Slaný Pondelok:
Čo dnes na večeru? Tofu na 10 spôsobov

Tofu sa vyrába zrážaním sójového mlieka a patrí k základným zložkám stravy najmä pre vegetariánov a vegánov. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a...
7 minút čítania

Talianska kuchyňa: Ako to, že sa Taliani počas dňa nehrabú v chladničke?

Talianska kuchyňa:
Ako to, že sa Taliani počas dňa nehrabú v chladničke?

Naša Varecháčka Bonvivanka píše o talianskej gastronómii. Počas svojho pobytu v Taliansku schudla až 8 kíl. Čítajte viac a dozviete sa ako.
9 minút čítania

Varecha 43/2016: Kúzlenie s orechmi

Varecha 43/2016:
Kúzlenie s orechmi

Časopis Varecha v piatok 28. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Talianska kuchyňa: Prečo Taliani nemajú radi konzervy?

Talianska kuchyňa:
Prečo Taliani nemajú radi konzervy?

Kto by nepoznal taliansku kuchyňu. Niečo iné je však poznať ju z prostredia slovenských pizzerií ako zakúsiť ju naživo. Naša Varecháčka Bonvivanka strávila...
10 minút čítania

Kvalitné jedlo je dôležité aj na jeseň

Kvalitné jedlo je dôležité aj na jeseň

Dni sa nám pomaly krátia, teploty klesajú, za oknami často bubnuje dážď, a v takomto čase je vždy dobré trochu pookriať na duši. Jednou z možností, ako zrelaxovať a zároveň načerpať nové sily, je stráviť pár chvíľ pri dobrom jedle...
6 minút čítania

Nie sme žiadne bábovky: 10 užitočných receptov pre kuchárov-začiatočníkov

Nie sme žiadne bábovky:
10 užitočných receptov pre kuchárov-začiatočníkov

Všetci sme raz v kuchyni začínali s tými jednoduchšími receptami. Dnes vám ponúkame práve 10 nekomplikovaných receptov na bábovky. Každá je iná, ...
7 minút čítania

Šéfkuchár Andrej Saturi: Krevety by som jedol aj každý deň

Šéfkuchár Andrej Saturi:
Krevety by som jedol aj každý deň

Hoci je vekom mladý, na konte má už viacero úspešných gastronomických projektov. V škole varenia, v ktorej pravidelne učí pripravovať mäso a...
4 minúty čítania

Teleči gulaš

Fedor Malík:
Teleči gulaš

Lietadlo maďarskej nízkonákladovky z Bratislavy do Skopje meškalo. V macedónskej metropole sme boli až pred polnocou.
2 minúty čítania

Jedlom proti prechladnutiu: 10 receptov, ktoré nedajú vírusom šancu

Jedlom proti prechladnutiu:
10 receptov, ktoré nedajú vírusom šancu

Sezóna prechladnutí a chrípky udrela naplno. Pomôžte svojmu telu proti nim zabojovať....
7 minút čítania

Varecha 42/2016: Jablkové hodovanie

Varecha 42/2016:
Jablkové hodovanie

Časopis Varecha v piatok 21. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Denisa Vinczeová, lektorka kurzu varenia: Ako som sa zamilovala do gréckej kuchyne

Denisa Vinczeová, lektorka kurzu varenia:
Ako som sa zamilovala do gréckej kuchyne

Zbožňujete Grécko a jeho kuchyňu? Nie ste v tom sami! ...
4 minúty čítania

Tieto koláče si zamilujete! Prečo? Lebo to sú tie pravé orechové!

Sladký Piatok:
Tieto koláče si zamilujete! Prečo? Lebo to sú tie pravé orechové!

Keď zhrešiť, tak radšej kvalitne. Orechy povýšia každý sladký koláč na zdraviu prospešnú maškrtu....
7 minút čítania

Tekvicové kolieska

Fedor Malík:
Tekvicové kolieska

Tekvica je prastará poľnohospodárska plodina. V Južnej Amerike ju poznali už pred viac ako tritisíc rokmi.
2 minúty čítania

Karoténové bomby: 10 bombastických receptov s mrkvou

Karoténové bomby:
10 bombastických receptov s mrkvou

Je tu jeseň a s ňou čas výživných zeleninových jedál, ktoré prajú nášmu zdraviu. Doprajte si s nami poriadnu nádielku žiarivo oranžovej mrkvy...
7 minút čítania

Varecha 41/2016: Guláše s netradičnými prílohami

Varecha 41/2016:
Guláše s netradičnými prílohami

Časopis Varecha v piatok 14. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania