Fedor Malík:
Orechový nákyp pani Tulnerovej
Na rohu Jeruzalemskej a Novej ulice stával kedysi malý domček pani Tulnerovej. Bol učupený pri modranských mestských hradbách a pretekal pri ňom páchnuci potok....
2 minúty čítania
Pre bojkov aj odvážnych:
Halloweenske recepty našich Varecháčov
Dnes je ten deň D, kedy by strachopudi radšej nemali z domu vystrčiť nos. No ale aby ich strašidelná halloweenska tradícia celkom neobišla,...
7 minút čítania
Varecha 44/2016:
Jesenné dobroty
Časopis Varecha v piatok 4. novembra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Michał Gniłka:
Poľská kuchyňa nie sú len pirohy
Odhoďte svoje predsudky a vyberte sa do Poľska za neopakovateľnými gastronomickými zážitkami.
7 minút čítania
Trendy:
Varecháčky v škole varenia hľadali aj šťastnú mincu v koláči
Leto sa vrátilo! Teda aspoň na pár hodín, ktoré sme s víťazkami septembrového kola súťaže Varíme s Varechou prežili na kurze varenia. Jeho...
6 minút čítania
Československá klasika:
Zákusky, ktorých kvalitu overil čas
Dnes si pripomíname 98. výročie vzniku prvej Československej republiky. Pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili 10 najznámejších československých zákuskov, na ktorých...
7 minút čítania
Nová hra s Nápadmi:
Čo je vaša najväčšia pýcha? Dom, terasa či záhrada?
Počas letných dní sme trávili viac času v záhradách, na terasách, balkónoch... A práve preto sme pre vás pripravili súťaž, v...
8 minút čítania
Trendy:
Strašidelná halloweenska párty rýchlo a jednoducho
Postupom času sa už aj u nás udomácnila západná tradícia sláviť Halloween. Posledný októbrový večer zatiaľ síce ešte naše deti nechodia po susedoch pýtať...
8 minút čítania
Fedor Malík:
Sulcované jablká
S Jankom Lichnerom sa poznáme
už od detstva. A som rád,
že i naši synovia Danko a Feďo
sú priatelia.
2 minúty čítania
Talianska kuchyňa:
Viete, že v Taliansku hydina „neletí“?
Naša Varecháčka Bonvivanka pokračuje vo svojom rozprávaní o talianskej gastronómii a jej špecialitách z 20 regiónov Talianska.
10 minút čítania
Slaný Pondelok:
Čo dnes na večeru? Tofu na 10 spôsobov
Tofu sa vyrába zrážaním sójového mlieka a patrí k základným zložkám stravy najmä pre vegetariánov a vegánov. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a...
7 minút čítania
Talianska kuchyňa:
Ako to, že sa Taliani počas dňa nehrabú v chladničke?
Naša Varecháčka Bonvivanka píše o talianskej gastronómii. Počas svojho pobytu v Taliansku schudla až 8 kíl. Čítajte viac a dozviete sa ako.
9 minút čítania
Varecha 43/2016:
Kúzlenie s orechmi
Časopis Varecha v piatok 28. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Talianska kuchyňa:
Prečo Taliani nemajú radi konzervy?
Kto by nepoznal taliansku kuchyňu. Niečo iné je však poznať ju z prostredia slovenských pizzerií ako zakúsiť ju naživo. Naša Varecháčka Bonvivanka strávila...
10 minút čítania
Kvalitné jedlo je dôležité aj na jeseň
Dni sa nám pomaly krátia, teploty klesajú, za oknami často bubnuje dážď, a v takomto čase je vždy dobré trochu pookriať na duši. Jednou z možností, ako zrelaxovať a zároveň načerpať nové sily, je stráviť pár chvíľ pri dobrom jedle...
6 minút čítania
Nie sme žiadne bábovky:
10 užitočných receptov pre kuchárov-začiatočníkov
Všetci sme raz v kuchyni začínali s tými jednoduchšími receptami. Dnes vám ponúkame práve 10 nekomplikovaných receptov na bábovky. Každá je iná, ...
7 minút čítania
Šéfkuchár Andrej Saturi:
Krevety by som jedol aj každý deň
Hoci je vekom mladý, na konte má už viacero úspešných gastronomických projektov. V škole varenia, v ktorej pravidelne učí pripravovať mäso a...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Teleči gulaš
Lietadlo maďarskej nízkonákladovky z Bratislavy do Skopje meškalo. V macedónskej metropole sme boli až pred polnocou.
2 minúty čítania
Jedlom proti prechladnutiu:
10 receptov, ktoré nedajú vírusom šancu
Sezóna prechladnutí a chrípky udrela naplno. Pomôžte svojmu telu proti nim zabojovať....
7 minút čítania
Varecha 42/2016:
Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 21. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Denisa Vinczeová, lektorka kurzu varenia:
Ako som sa zamilovala do gréckej kuchyne
Zbožňujete Grécko a jeho kuchyňu? Nie ste v tom sami! ...
4 minúty čítania
Sladký Piatok:
Tieto koláče si zamilujete! Prečo? Lebo to sú tie pravé orechové!
Keď zhrešiť, tak radšej kvalitne. Orechy povýšia každý sladký koláč na zdraviu prospešnú maškrtu....
7 minút čítania
Fedor Malík:
Tekvicové kolieska
Tekvica je prastará poľnohospodárska
plodina.
V Južnej Amerike ju poznali
už pred viac ako tritisíc
rokmi.
2 minúty čítania
Karoténové bomby:
10 bombastických receptov s mrkvou
Je tu jeseň a s ňou čas výživných zeleninových jedál, ktoré prajú nášmu zdraviu. Doprajte si s nami poriadnu nádielku žiarivo oranžovej mrkvy...
7 minút čítania
Varecha 41/2016:
Guláše s netradičnými prílohami
Časopis Varecha v piatok 14. októbra v denníku Pravda.
2 minúty čítania