
Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas variť a treba zasýtiť...

Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....

Francúzske srdiečka
Tento recept doniesla dcéra z Francúzska pred cca 30 rokmi. Preto im hovoríme francúzske srdiečka....

Avokádová nátierka s cottage
Je to úplne jednoduchá fit nátierka, hotová za pár minút. A navyše zdravá a plná...

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Waflové rozetky
Volajú sa aj vysmážané kvety. Robia sa v období fašiangov podobne ako šišky či fánky....

Rýchla knedľa z mikrovlnky
Potrebujete rýchlo prílohu k mäsu s omáčkou? Nie je nič ľahšie....

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom
To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým....

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....

Kuskus s paradajkami a mozzarellou
Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...

Cícerová polievka s paprikou a tahini
Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda....

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami
Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

Omáčka s morskými plodmi na špagety
Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....

Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

Fazuľková polievka nakyslo
U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou...

Naša tradičná vianočná tuniaková nátierka
Keďže na Štedrý deň držíme pôst, robím na raňajky tuniakovú nátierku....

Kokosové úliky plnené čokoládovou nátierkou
Prichádzajú najkrajšie sviatky roka a tak ponúkam recept, pri ktorom vám môžu pomáhať aj deti......

Farebná cukrová poleva a podrobný návod na zdobenie medovníkov
Sviatočnému pečivu kraľujú tradičné medovníčky, ktoré sú najkrajšie ozdobené cukrovou polevou....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Muffiny s čokoládou podľa Svetli
Konečne som vyskúšala recept na úžasné muffiny a vydarili sa, rada by som sa oň s...

Mrkvovo-cviklový šalát
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...

Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....

Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

Šalát z koreňovej zeleniny
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...

Jablkové lievance
Jednoduchá a rýchla príprava, lievance s výbornou chuťou potešia vaše ratolesti na raňajky, večeru...

Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...

Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...