prazdny

Jelenie stehno na hríboch

Hlavné jedlá

Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...

prazdny

Divina so sviečkovou omáčkou

Hovädzie mäso

Rád skúšam nové recepty, na sviečkovú som ich už vyskúšal niekoľko, niektoré ma zaujali, ...

prazdny

Divinový perkelt so zemiakovou knedľou

Hlavné jedlá

Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, ...

prazdny

Divina na smotane

Hlavné jedlá

Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je...

prazdny

Guláš z diviaka podľa mnícha

Hlavné jedlá

Recept na tento guláš je v rodine už mnoho rokov.

prazdny

Divina na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....

prazdny

Poľovnícky jágerek

Hlavné jedlá

Jednoduchý recept, ktorý by podľa Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory mal ovládať každý poľovník...

prazdny

Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...

prazdny

Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

Hlavné jedlá

Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta...

prazdny

Stehno z daniela na červeno

Hlavné jedlá

Tento recept mám od jedného známeho, u ktorého som ho viac krát jedol. Napokon som...

prazdny

Jelenie karé na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...

prazdny

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami

Hlavné jedlá

Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

prazdny

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.

prazdny

Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne

Hlavné jedlá

Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.

prazdny

Daniel na burgundský spôsob

Hlavné jedlá

Dusená divina na zelenine a červenom víne.

prazdny

Divina ako minútka

Hlavné jedlá

Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že...

prazdny

Močing v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

prazdny

Divina na divoko à la Bogar

Hlavné jedlá

Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty...

prazdny

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou

Večera

Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...

prazdny

Stroganov z daniela

Hlavné jedlá

Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....

prazdny

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...

prazdny

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré

Hlavné jedlá

Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

prazdny

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kýtu (stehno) vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme tymiánem...

prazdny

Divoké chilli

Hlavné jedlá

Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.

prazdny

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou

Hlavné jedlá

Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

prazdny

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

prazdny

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou

Hlavné jedlá

Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...

prazdny

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

prazdny

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke

Slané chuťovky

Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...