Varenie

Zostatky marcipanu

smajliqa - fotkasmajliqa, 5. februára 2012

ahoj... co s nimi robite?
ked orezem tortu vzdy mi zostanu kusky, z ktorych sa uz neda ani nc vykrojit a podobne... je mi luto vyhodit to....

@zareaguj


Diskusia k téme

mauosko
Keď moja polovička dokončí svoju prácu, ja si tie kúsočky vygúľam, dám do mikroténového sáčku a týždeň po troške pojedám ako cukríky.
sovka62
@smajliqa , ak ho je kus, odložím do chladničky na neskoršie použite, ale takých 100 g som schopná a ochotná za dva dni zjesť. Marcipán milujem.
tetrisss
Marcipan je mozne nastruhat do piskotoveho cesta na babovku, urobit valcek a vlozit napr.do strudle, no a jasne, ze obalit /alebo to nestihneme?/ v cokolade a zjest ako cukrik.
janger
Kusky spojis, dobre uzavries bud do sacka, alebo nejakej krabicky z umelej hmoty (aby ti marcipan nevyschol) a mozes znovu pouzit. Alebo spapas. Ved marcipan je maskrta.
irenaw
alebo rozvaľkať na tenko a vložiť do torty alebo rezov ako jednu vrstvu namiesto krému. nemá to chybu najmä ak je to v kombinácii s horkou čokoládou a višňami. moja sestra robí slivkový tarte tatin, kde sa na slivky nastrúha marcipán a až potom sa zakryjú lístkovým cestom, to je bomba. ale nesmie ho byť veľa, lebo všetko ostatné prehluší. ale to pri odrezkoch asi nehrozí :).
marcy
perníkové cesto + želé +marcipán + čokoládová poleva--pre mňa skvelá kombinácia
sušené slivky naplnené guličkou marcipánu poliaté horkou čokoládou,mňáááám
smajliqa
:D dakujem :D
asi ostanem u toho pojedania teda :)
alebo skusim niekedy s tymi visnami...