Ahojte,
našiel som si na stránkach austrálskeho MasterChefa nejaké recepty, ktoré by som veľmi rád skúsil, problém je v tom, že používajú iné druhy smotany, konkrétne napr. "pure cream", ktorá obsahuje 40% tuku.
S takou smotanou som sa na našom trhu nestretol, chcem sa preto spýtať, či by mi niekto nevedel poradiť spôsob (alebo či vôbec existuje), ako by sa z normálnej šľahačkovej smotany dala takáto "silnejšia" smotana vyrobiť. Premýšľal som, že by ju možno stačilo nechať chvíľu vyvariť a odpariť vodu, len smotana po prevretí dosť mení vlastnosti.
Ak máte niekto nejaký tip, budem veľmi vďačný.
PS: Konkrétne by som chcel skúsiť toto, vyzerá to šialene náročne, ale fantasticky: www.masterchef.com.au/recipes/eighttexture-chocolate-cake.htm...
Diskusia k téme