Rôzne

"Zosilnenie" smotany

skandik - fotkaskandik, 19. júna 2013

Ahojte,
našiel som si na stránkach austrálskeho MasterChefa nejaké recepty, ktoré by som veľmi rád skúsil, problém je v tom, že používajú iné druhy smotany, konkrétne napr. "pure cream", ktorá obsahuje 40% tuku.
S takou smotanou som sa na našom trhu nestretol, chcem sa preto spýtať, či by mi niekto nevedel poradiť spôsob (alebo či vôbec existuje), ako by sa z normálnej šľahačkovej smotany dala takáto "silnejšia" smotana vyrobiť. Premýšľal som, že by ju možno stačilo nechať chvíľu vyvariť a odpariť vodu, len smotana po prevretí dosť mení vlastnosti.
Ak máte niekto nejaký tip, budem veľmi vďačný.

PS: Konkrétne by som chcel skúsiť toto, vyzerá to šialene náročne, ale fantasticky:  www.masterchef.com.au/recipes/eighttexture-chocolate-cake.htm...

@zareaguj


Diskusia k téme

nadia56
pridaj do smotany maslo a budes mat smotanu s vyssim obsahom tuku
nadia56
urcite sa spoji, daj si na slaby plamen v hrnci s dvojitym dnom ohrievat smotanu a pridaj do nej platok masla a pomalicky zahrievaj, pokial sa maslo neroztopi, potom odstav z platnicky a nechaj vychladnut, obcas premiesat a na noc daj do chladnicky, je to podobne ako ked robis pravy parizsky krem aj tam pridavas do smotany kvalitnu cokoladu, ktora ma dost tuku a na druhy den mas chladnicke tuhu tukovu kvalitnu masu, z ktorej vyslahas vynikajuci krem, nech sa ti dielo podari a daj vediet ako si uspela:-)
lusinkab
no pri tomto deserte ti prajem veeeeeeela stastia :-) a ak to budes robit tak dodrzuj posup a kazdu cast rob tak ako je napisana a v tom poradi ako je v recepte