Kuchyňa a vybavenie

Zmrzlinovač

jatea - bez fotkyjatea, 16. júna 2014

Ahojte, viete mi poradiť? Chcem si kúpiť zmrzlinovač s kompresorom, no neviem sa rozhodnúť, ktorý. Mám vybraté tri: Guzzanti GZ 152, Domo DO 9066 I, Unold 48806. Nemáte niekto niektorý z nich? Ako ste s ním spokojní? Prípadne poraďte aj nejaký iný, obetovala by som takých 200 - 250 Eur.

@zareaguj


Diskusia k téme

sylvia267
Myslím si, že dobrú zmrzku urobíš aj bez zmrzlinovača. Škoda peňazí a elektriny... A čo si budeme hovoriť, väčšinou takéto kuchynské hračky skončia po pár použitiach založené v policiach či pivniciach :-). Guzzanti a Domo nepoznám, Unold poznám, mám pekáreň tejto značky, ktorá mimochodom už tiež dosť dlho odpočíva v pivnici spolu s parným hrncom, odšťavovačom a podobným kámošom o ktorých si človek len myslí, že ich naozaj potrebuje :-))).
sovka62
A čo tak skúsiť napr. túto?
 varecha.pravda.sk/recepty/vyborna-zmrzlina-bez-strojceka/...

Ručím za to, že ju pri mrazení netreba miešať, nie sú v nej žiadne kryštáliky ľadu.
Ovocnú zmrzlinu robím tiež, v lete si namrazím ovocnú dreň, keď potrebujem, vyberiem z mrazničky, pokrájam na menšie kocky, hodím do mixéra, prilejem smotanu, stačí aj 10 %-ná, ale zje sa aj so šľahačkovou. Trochu premixujem a hotovo.
Na druhej strane musím priznať, že v mojej snahe nehromadiť zbytočné kuchynské strojčeky, som sa roky bránila jogurtovaču. Mám ho už vyše roka a neviem si vynachváliť, jogurt je vyslovene luxusný, vyrovná sa tým najdrahším na trhu.
1x pacik
katkadca
@jatea Zmrzka od @sovka 62 je úplne fantastická, nadýchaná, naozaj ani zmrzlinovač netreba ... šľahám zvlášť žĺtky, bielky a šľahačku, premiešam, pridám popučený banán alebo jahody a super pochúťka je na svete, ani cukru toľko netreba :) :)
hubata
Veru najlepšia zmrzlina je bez zmrzlinovača: od @sovka62 . Vďaka, vždy pri lízaní si na teba @sovka62 spomeniem ....... hihi.
pacik
Už aj idem urobiť, mám ju uloženú v KK, ale zabudla som na ňu :-)
jatea
Ďakujem za rady. Zmrzlinu len tak po domácky si robím aj ja, ale ja som potrebovala poradiť pri výbere stroja. Mám ho sľúbený ako dar.