Rôzne

Zmrazenie a rozmrazenie torty

babinka - fotkababinka, 13. marca 2012

Mili varechaci, poradte, aky druh torty upiect, aky krem pouzit, aku polevu, ak hodlam tortu zmrazit po dohotoveni a rozmrazit o tyzden.
Nebudem v case oslav narodenin mojej vnucky pritomna a od kedy som na vareche.sk , kazdy oslavenec dostal odo mna tortu. Vzdy v niecom bola ina, skusala som polevy, kremy, potahy. Teraz som sa rozhodla, ze pre zjednodusenie polevu nedam, iba piskota s kremom a osobitne urobim asi marcipanovu podlozku, ktorou sa torta prikryje po rozmrazeni a na nej bude prekvapenie, mobilny telefon zo zatial neistej hmoty, neviem, ci to bude MMF alebo marcipan, zajtra zacnem hladat na nete, ako sa vyraba a do narodenin mi aspon uschne a nebude ohybny. Tortu planujem vyrobit tento tyzden a oslava bude buduci tyzden v sobotu. Poradite mi? Aky krem, aby ostal kvalitny? Ako zmrazit a rozmrazit? Zje sa ihned, papkacov bude dost, takze sa uz odkladat nebude musiet. Zachrante ma, lebo by mi bolo luto vnucky, ze nedostane tortu odo mna, iba taku umelinu z obchodu. Alebo mate iny napad, co a ako urobit?
Dakujeeeeeeeeeeeeeeeem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Myslím, že cesto môžeš mraziť každé, ale krémy len tie nenastavované, teda bez pudingovej alebo múkovej kaše. Tie by sa po rozmrazení asi rozdelili na tukovú a netukovú zložku.
Takže by som asi spravila čokoládový korpus a krém z vajec šľahaných s cukrom na pare a rozmiešaných s maslom. Prípadne naopak, bledý korpus a čokoládový krém, v tom prípade by si do vajec a cukru pridala kakao, alebo môžeš použiť ganache (čokoládu so šľahačkou, ten podľa mojich skúseností tie vydrží zmrazenie. Receptov je tu neúrekom, môžeš vyberať.
marianne69
Dostala som tri velke az obrovske svadobne torty,kolace sa pojedli a porozdavali,ale torty ostali.Boli domace:orechovo-rumova,vanilkovo-ananasova a cokoladova.Naporcovala som ich po 3-4 kusy a zapratala nimi cely mrazak:-DDD Jedli a rozdavali sme ich postupne pol roka a po rozmnrazeni boli vynikajuce.Mala som ich v mraziaku od zaciatku augusta do decembra.
afataga
aj smy dostali polovicu obrovskej domacej torty a kedze to u nas papka iba manzel, nakrajala som ju na porcie, dala do mikrotenovych sackov a dala do mraznicky, ked som ju rano vybrala a polozila na linku, po obede bola akurat na jedenie, cesto bolo take dost orechove a plnky maslove, ako pise @marianne69 vydrzala dlho a nic sa na vzhlade a vraj aj chuti nezmenilo a bola na nej aj cokoladova poleva.
mata3636
Ja som pred dvomi rokmi robila na Veľkú noc kokosové pusinky - tie, kde je pusinka prilepená krémom na linecké koliesko. Krém sa mi zvýšil, robila som s múkou, tak som ho dala do malej zaváracej fľaše a do mrazáku. Po nejakom čase som ho vybrala, nechala rozmraziť v chladničke a bol dobrý, natrela som ním piškóty, dala koliesko banánu a maškrta bola na svete. Takže múkový krém môžeš v pohode mraziť.
rela
Mrazila som torty s rôznymi krémami a po rozmrazení boli dobré (dokonca aj krémeš). Iba torta s nakrájaným banánom nebola dobrá - banám mal hnedú farbu a chutil ako zhnitý.
nadia56
mrazila som tortu s orechovo maslovou plnkou - nebola nicim nadstavovana, po rozmrazeni / po 2 mesiacoch / bola ako cerstva
enge149
piškotové cestá sa dajú zamraziť všetky,ja mám najlepšie skúsenosti s karamelovou plnkou/salko uvarené alebo už hotové je najlepšie/spojiť ako krém s maslom polovica maslo apolovica hera,čokoláda po rozmrazení nie je veľmi pekná,lebo zmení trocha farbu ale marcipán je výborný a už som piekla viac mobilov,je to jednoduché,šablónu si urobíš sama/mám aj niekde foto/písmenká aj čislice boli z marcipánu,najlepšie zabaliť do potr.folie alebo ako píšu "VArecháčky"do mikr.-sáčkov,ale to už sú porcie podľa potreby..veľa úspechov...
enge149
ešte jedna rada,ovocie nie je vhodné na zamrazenie,tým sa dá ozdobiť torta už na tanieri aj so šľahačkou alebo čokoládou a nezabudni:rum,alkohol je konzervant/ak je vnučka malá,tak samozrejme nie veľa,ja dávam trocha aj do krémov/,držím palce...
porzellanka
Uz som mrazila aj ja polovicu orechovej torty s parizskym kremom (slahacka s kakaom) a navrchu cokoladova poleva - asi mesiac bola v mraznicke a po rozmrazeni bola velmi dobra. Co je ale dolezite, torta musi byt velmi dobre zabalena - v umelohmotnej krabici alebo vo folii.
babinka
drahe varechacky, vdaka za rady i napady, peciem orechovu, naplnim uz vyskusanou trepanou plnkou a skusim dat cokoladu aj ozdoby a zatvorit, ako radi porzellanka /to ma vobec nenapadlo, ale urcite mas pravdu, mohla by napachnut/. Mobil som dnes stvorila, necham ho susit sa a bude potom kdesi lezat na torte, to snad uz dcera zvladne. Este raz vdaka, verila som, ze mi poradite :))
monib
..mili Varechaci...moze mi niekto poradit ci sa daju zmrazit aj trubicky ? Robim ich z kupeneho listkoveho cesta a plnim vyslahanym vajickovo- cukrovym bielkom. Vopred dakujem za pomoc a prispevky. Prajem Vam krasny den :-)
viera1
@monib ,nie,zvlhnú ti.Môžeš si ich predpripraviť, krátkodobo uložiť do krabice a potom naplniť.Myslím,že to nikto nepripravuje dopredu,je to pomerne jednoduché,takže sa to nerobí.