Foto: ancicka
Takúto plnku väčšinou robím, ked pečiem tortu.Aspoň ja takúto plnku mám veľmi rada,lebo sa s ňou dobre pracuje.A čo je na nej dobré,že túto Zobraziť celý popisTakúto plnku väčšinou robím, ked pečiem tortu.Aspoň ja takúto plnku mám veľmi rada,lebo sa s ňou dobre pracuje.A čo je na nej dobré,že túto plnku môžem zmraziť,ked sa mi zvýši a ked potrebujem tak ju deň pred tým ako idem niečo robiť vyberiem,na druhý deň ju zasa prešľaham a naplním .Čo s inými plnkami sa takto robiť nedá.Ešte tak plnka z mikrovlnky.
príprava
Postup
-
1
Do hrnca si rozbijeme vajcia a pridáme cukor.
-
2
Ešte kým nieje na pare ,tak mixérom vyšľahame aspoň 3 minúty.
-
3
Potom ju dáme na väčší hrniec v ktorom vrie voda.Vody by malo byť dostatok,aby vydržala počas celého parenia.Šľaháme na najmenšom stupni. Niekedy sa šľahala ručne,ja to teraz šľahám mixérom.
-
4
Celé šľaháme asi 10-12 minút.Krém musí byť hustý,tak ako ked šľaháme na studeno.Je to potom vydieť ja na stene misky,ked začne na stene misky cukornatieť.Hned treba odstaviť. Takýto krém necháme výchladnuť,tak na letno.
-
5
Hned do toho pridáme 1 maslo a maslo rozkrojíme,aby sa roztopilo a zašľaháme.Tak ho necháme vychladnúť celkom.
-
6
Do studeného masla zašľaháme druhé maslo.
-
7
Poriedne vyšľaháme a môžeme použiť na plnenie ,či už torty,alebo na hociaké rezy.
@3sandra3 ,vo všeobecnosti ked pečieš tortu,tak vždy sa musí urobiť viac plnky,pretože nikdy nevypočítaš presne,tak vždy urobím viac.A tak aby sa nepokazila ,tak ju dám do mraziaka.Je to najlepšia maslová plnka na torty a na rezy.(aspoň podľa mňa).
takže ja stále nechávam tú vyšľahanú hmotu vychladnúť úplne dostudena a už mi to nerobí, no je to vynikajúca plnka, obmieňam v nej príchute (oriešková, kakaová,....)
mňam
Ja ju robím do sušenej torty /podobnú s čokoládou/.
Ja ju robím do sušenej torty /podobnú s čokoládou/.
tento víkend som mala štígro,stála iba 22 centov a bola, šľahačkovo lahodná
@babinka ,stane sa to ,ked vajíčka na pare doslova prevaríš.Aj mne sa to už stalo.Ked ti začne na miske cukrovatieť a ked ti vajíčka čo trepeš začnú písať,hned treba dať dole z pary.
Nevien či to pochopíš,ale ked pečieš,tak by si to mala zvládnuť.
Ak by si chcela môžeš vyskúšať aj plnku z mikrovlnky
, varecha.pravda.sk/recepty/krem-z-mikrovlnky-fotorecept/16...
rcp.je vhodný tiež na torty,lebo tam idú 3 masla a má chuť karamelovu.
Ja ešte v lete častejšie robievam,ked sú takéto horúčavy varený krém z vody.Ak by si chcela tak pridám do receptov.
Ja teraz ked pečiem torty,tak väčšinou nedávam potahovú hmotu,lebo mi dostely nechcu jesť,lebo je sladká a ked si to vezmeš po finančnej stránke,tak je aj drahá.A ked mám to vyhodiť,lebo ostáne na tanieri tak mi je ľúto roboty a aj peňazí.Ružičky si narobím z falošného marcipánu,a ozdobím.Nechcem povedeť,že vôbec nerobím s poťahovou hmotou.Teraz mal vnúčik 2 rôčky,tak na vrchu bola oblátka s autičkami a bok bol omastený a osýpaný kokosom.
Do čokolády pridávam vždycky stužený tuk a trocha oleja.Záleži ak na čokoláde,nieje vždy rovnaká.Teraz ked som piekla manželovy na narodeniny,tak bola taká nekvalitná,že po roztopení mi pripadala ako piesok.Už dávno som sa s takým niečim nestretla.Skús pridať do čokolády oleja a najprv vyskúšaj len tak dopredu ako bude tá tvoja čokoláda reagovať.
Ja som není cukrárka ale veľa som sa naučila od kuchariek pri pečení na svadbach.My sme veľká rodina a pieklo sa prevážne doma,tak sme vypomáhali aj susedkám a známim.teraz už väčšinou si každý dá upiecť a doma sa pebabre.
Tak ja len toľko,neviem či ti to nejak pomôže.Mňa tiež čaká pečenie,lebo sa nám teraz narodila vnučka,tak na krstiny.a do decembra stále má niekto narodeniny,alebo meniny,tak vždy nečo musím upiecť.
Ak by si chcela súrne tu plnku tak ju pridám,ale určite ju budem teraz pri pečení robiť,tak pridám aj fotorecept.
Z úprimného srdca ti prajem ,aby sa ti všetko podarilo tak ako si to predstavuješ.Ale ja už roky pečiem a z času na čas sa aj mne niečo nepodarí,tak ako si ja to predstavujem.
takže, kto nepozná vrele odporúčam :-)
Dobré si urobila,že si dala dva masla,lebo by plnka bola sladká.
Je to podľa mojích skusenosti najlepšia plnka na torty.