Rôzne

Žlčníková dieta

adka1222 - fotkaadka1222, 5. februára 2012

Ahojte, vie mi niekto poradit niečo o žlčníkovej diete? Som tri dni po operácií žlčníka a neviem čo mmožem alebo nemožem jesť. Skúšala som hladať aj konkretne recepty ale žiadne som nenašla. Budem vďačna za každu pomoc. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sonulienka
@adka1222 a nedali Ti žiadny leták čo možeš a čo nie? Určite nesmieš jesť jedlá čo majú zrniečka ako napr.paradajky alebo lekvár malinový ríbezlový a pod.No a teraz len kašičky teda zemiaky uvarené a potlačené a takéto veľmi dietne.Ale ja som rok a pol tiež po operácii no nedá sa povedať, že mám pokoj nemožem neviem čo zjesť a Febichol mám stále v pohotovosti. Aj dnes som brala mali sme kuracie rezne. Držím Ti palce.
adka1222
sonulienka: dostala som letak a povedali mi, ze tuto dietu mam drzat rok len tam je napisane co nemozem a po prečítani som zistila, ze nemožem nič.Mam dve male deti a nechcem aby trpeli koli mne tak preto som chcela nejake recepty.Ďakujem všetkym čo mi pomohli.
tothka
Nemyslím si že takú dietu bude treba držať až rok. Uvidíš sama, čo ti nebude robiť problémy. Každopádne spočiatku vynechaj tučnejšie mäso, vyprážané jedlá a čerstvé pečivo a chlieb. Veď ani deťom určite nevaríš veľmi tučné jedlá . Ja dodnes mám problémy s uhorkovým šalátom, paprikou a čerstvou cibuľou, ale bez toho sa dá vydržať. Každý človek to znáša inak, tak sa veľmi neboj, budeš musieť sama postupne zisťovať, čo ti nesadne a tomu sa vyhýbať.
marcy
je to ťažké,nie na každého platí to isté....paradajky bez šupky,paprika tiež,smotanové omáčky ani náhodou,uhorky čerstvé nie ....to moja nebohá mamka musela byť operovaná v 6 -tom mesiaci tehotensta,bolo to hroznéééé....vybrali jej 37 kameňov,rez ako anténa cez celé bruško,chrasty boli keď išla rodiť a to bol rok 1973 ,našťastie obe so sestrou boli v poriadku ,ale primárovi " lepilo " tvarohové knedličky sme mali často,varené mäsko a dusená nenadúvajúca zelenina ...mala nás 6 krpcov doma s batoľaťom 7 čiže,jedlo sa detsky :)
danielas
keď je žlčník von,záchvaty by už nemali byť. Hneď po operácii sa treba vyhnúť mastným a ťažkým vyprážaným jedlám. Ale časom môžeš "skúšať pomaly všetko na čo máš chuť.
alexola
aj ja som dostala ten leták pred štyrmi rokmi, je tam zakázané všetko, čo mám rada- orechy, mak, ovocie a zelenina s malými zrniečkami, ale veru teraz ani neviem, kde ten leták je. Jem všetko čo mi chutí, vyprážané asi 2x do roka... každému vyhovuje niečo iné a tiež sa inak po operácii cíti, najlepšie si to postupne odsledovať na sebe. pamätám sa na pooperačnú "mrkvičkovú" stravu v nemocnici a na to, ako sme na izbe vyhladnuté snívali o koláčoch :) držím palce
adka1222
Ste úžasny velmi ste mi pomohli....detickam varim take normalne jedla ktore moc nekorenim( aj kolli tomu, ze mi koreniste vyvolalo zachvat tak som uz pred operaciou varila dietnejsie) ale pravda je, ze deticky lubia vypražané a ja tiež. Čo je pravdy na tom, ze nebudem moct jedavat cokoladu? ja som totiž závisla na čokolade...hlavne na študenskej pečati bielej...a ešte sa chcem opýtať či ste mali skusenosti po operácii s pichanim si lieku do brucha proti embólií? ja mam totiž za sebou už hadam všetky operácie čo možu byt a žlčník bol asi posledny organ v mojom tele a nikdy som si nemusela po opeacií nič pichat do ramena alebo do brucha.Inak paradajky, papriku,cibulu a cesnak som nikdy nemohla jest a myslim, ze ani teraz nebudem.
cistinka
Mňa operoval jeden srandista, super doktor, mala som dvadsať a bola som po pôrode. Ten mi vtedy povedal, že mám jesť všetko a ak by mi z niečoho bolo zle, mám strčiť prst do krka, dať to von a viac to nejesť. Vtedy som zistila, že nemôžem čerstvú papriku, uhorkový šalát a lečo...roky som to nejedla. Naopak rezne a majonézový šalát som jedla už v nemocnici a nič mi nebolo...ale je to individuálne.
marikafil
Potvrdzujem, že je to individuálne. Ja som mala jediný žlčníkový záchvat, bol síce hrozný,a el našťastie, už nikdy sa neopakoval. Po operácii nám lekár na izbe povedal, že s tým, čo nám pred operáciou robilo problémy, treba začať veľmi pomaly, aby sme zistili, čo znesieme. Ja ale môžem všetko - surovú zeleninu, cibuľu, cesnak, papriku aj uhorky - ani fúra čokolády a orieškov mi nikdy nerobila problémy. Je pravda, že fritéza doma zostala v hanbe,ani nám nenapadne niečo fritovať - ale zas keď ideme do veľkomesta a potrebujeme niečo narýchlo zjesť, tak hranolky u MacD.. tiež zvládnem. Takže naozaj treba skúšať, čo komu robí dobre a čo už nie. Držím palce!
adka1222
Ďakujem velmi pekne za rady a recepty....ja som este nenabrala odvahu niečo skušat. Zatial som len sucharoch na ktore si davam trosku masla a som na suchych zemiakoch, varenej rybe na vode a vcera som skusila ryzu mrkvu a trochu maska ale vsetko len na vode a okrem takeho steklenia na mieste kde bol zlcnik som nic ine nemala...a ake mate skusenosti s pitim jemnej mineralky, kavy ...zatial pijem len cistu stolovu vodu a stale som smadna...vdaka
andrea3
Žlčník mi vyoperovali 5 tydnov po pôrode, takže to nebola ziadna sranda, ale vsetko vratane kojenia sme zvladli. Na zaciatku som si kupila take knizky o zlcnikovej diete a podla toho som si varila. Ale v podstate ide o to vyradit všetko vysmazané a mastné. Varila som si vtedy iba na vode a po uvareni som pridala trosku masla.Nesmie sa vtedy ani cerstve pecivo a kysnute. Cokoladu som jedla vtedy iba bielu a pomenej :) Bolo to dost obmedzujuce, ale ta vaha, ktoru som vdaka tomu dosiahla, mi bola odmenou :)
adka1222
no to je pravda, ze uz som schudla 4 kila za tyzden...teraz som u mamy a ta sa o mna stara aj o moje deticky a tak kym sa vratim domov asi za dva tyzdne tak budem este schudnutejsia. Potom v Prahe kde byvame budem varit aj muzovi tak dietne a dufam, ze to oceni a neofrfle ako kazdy chlap. Detičkam občas doprajem pizzu alebo Mc Donalda a ja to prezijem...ale zmrzlinu budem moct?nie? inak je pravda to, ze co som jedla pred operaciou a nevyvolalo mi to zachvat tak to budem moct jedavat aj teraz? a mate este niekto skusenost antikoncepcia verzus fraxiparine - injekcie proti tromboze.....v nemocnici som na to upozornila lekarov a nikto mi nevedel povedat ci ano ci nie a jednoducho si ich musim pichat a na internete som sa docitala, ze tato kombinacia nie je dobra...dakujem
danielkazlata
ja uz mam za sebou davnejsie operaciu,operoval ma moj dobry znamy a ten mi povedal,ze ziadne dietovanie,lebo budem mat problemy cely zivot,lebo bezprostredne po operacii sa roztahuju zlcovody,aby plnili funkciu odobrateho zlcnika a dietou ich velmi neroztiahneme,tak som zacala jest uplne vsetko,co mi robilo problem, v mensom mnozstve,ale bolo to dobre,lebo dnes mozem jest uplne vsetko:zeleninu,oriesky,mak,mlieko,...skratka uplne vsetko.
viera1
@adka1222 ,o fraxiparine sa poraď s gynekológom (a čím skôr).
Ja som po operácii vylúčila len to,z čoho som mala záchvaty (údeniny).Pritom vajíčka,kyslú kapustu,oriešky som mohla jesť bez problémov.Určite treba vylúčiť ostré korenie,strukoviny,paradajky lúpať a mlieko a mliečne výrobky podľa toho,či ti spôsobovali problémy.Takú šetriacu diétu by som nasadila.Ja som mala 20 rokov,keď ma operovali a lekári nevedeli pochopiť (nemala som deti),že odkiaľ sa tie kamene vzali.
zuzi1
Ja súhlasím s danielkazlata. Som asi rok a pol po operácii, ale už v nemocnici som ako "prominentný pacient" jedla grilované kurča s ryžou. Doktor mi povedal, že mám jesť všetko, aby moje žlčovody nezleniveli. Takže som si hneď po príchode z nemocnice
upiekla americké zemiaky s kuraťom a o 2 týždne na to som už jedla štedrovečernú kapustnicu, rezne, majonézový šalát a všetko som zaklincovala opekancami s makom. Nič mi nebolo a moje telo neodmieta žiadnu stravu. :-) Nemaj strach a papkaj všetko, čo si pred operáciou nemohla.
adka1222
gynekolkg mi povedal, ze som sa s nim mala pred operaciou poradit co sa tyka fraxiparinu, ale kedze mam za tyzden dostat menzes tak ze mam pokracovat tak ako doteraz.no hadam sa mi nic nestane....kazdym dnom zistujem, ze ta dieta by bola fajn na to aby som schudla ale potom otazka znie prečo mam pri diete hnačku a vsetko co zjem aj suchar tak na prezenie...v stredu idem na vyber stehov tak som zvedava co mi na to chirurg povie...možem to mat z diety?
sovka62
Pridám skúsenosť mojej kmotry. Operovali ju skoro naraz s jej švagrom. Ona po operácii držala prísnu diétu, tak ako jej predpísali, on sa mesiac po operácii zúčastnil zabíjačky a nijako sa neobmedzoval ani vtedy, ani potom. Ona má problémy doteraz, on vôbec žiadne. Takže niečo na tom, že žlčník treba trénovať, asi bude.
adka1222
Ďakujem pekne za povzbudenie a dobre rady velmi si to važim a moc mi pomohli....začnem pekne pomaly uz papat v menšom množstve a uvidime čo sa stane....ja som ani pred operaciou nejedla zeleninu a moc tažke jedla ale vypražane som mohla a dokonca aj slaninku občas....tak chvilku počkam...
zuzi1
Ja som prvé mesiace po operácii mala riedku stolicu a niekedy som po jedle musela bežať na WC. A postupne aj to prešlo, takže sa tým netráp, to prejde.
julica
@adka , ak si musis pichat lieky proti tromboze, hormonalnu antikoncepciu za ziadnu cenu neuzivaj - to je absolutna kontraindikacia!!!!!!!!!!!!!!§ a ak ti gynekolog povie, ze to nevadi, never mu a zmen ho! Nik so sklonom k trombozam NESMIE uzivat HAK.
adka1222
zuzi1: dakujem pekne.....zistila som, ze to bolo po polievke a vsetko ostatne uz vo mne zostalo.Dúfam, ze to nepotrva dlho.Dakujem za prispevok
adka1222
Julica: ja som to prave dneska konzultovala s gynekologom a vynadal mi, ze som to nekonzultovala skor a hned by mi povedal, ze ju mam na mesiac vysadit, ale zial vsetci lekari mi tvrdili, ze to je v poriadku a ze fraxiparine mam iba ako prevenciu a teraz sa to dava kazdemu jednemu po operacii. Tym, ze na buduci tyzden mam dostat tak preto mi povedal, ze nech uzivam lieky aj nadalej, lebo keby som teraz prestala tak začnem krvacat a ked si picham fraxiparin mozem krvacat silno a budu mi musiet potom zastavovat krvacanie....tak neviem co uz mam robit...mam dve male deti a moc ma tato situacia netesi..dakujem za radu ....ak by si este o niecom vedela tak m daj vediet...budem vdacna za kazdu informaciu.....
julica
:( No čo už, teraz sa už hlavne nestresuj, šetri si svoje telo a buď pokojná. Tak sa najrýchlejšie zotavíš. A vyprážané radšej nejedz, aj žlčníčky tvojich detičiek ti raz poďakujú. Držím palce. Mňa žlčník (teda len také zvláštne pocity vpravo) pobolieva len po surovej kapuste, paprike a cesnaku.
salinka
Ahoj Adka. Pracovala som 17 rokov v nemocnici, tak ti mozem poradit, co som bola naucena: kazdy ludsky organizmus je individualny, preto su aj jeho reakcie rozne. Niekomu vadi po operacii zlcnika cibula, inemu kapusta, alebo paprika a dalsiemu je nevolno, ked vidi svoju susedu:-) Takze musis si sama pomaly odsledovat, ktore jedla ti sposobuju traviace tazkosti a tie potom vynechat. Ostatne mozes jest bez obmedzenia. Tie subcutanne (podkozne) injekcie uzivas na zriedenie krvi, ako prevenciu zrazenin (trombov), ktore by mohli napachat nedozierne skody v organizme. Takze riad sa nadalej pokynmi lekarov, doveruj im a ja ti prajem skore uzdravenie a radost zo skusania receptov na Vareche.
adka1222
Ďakujem pekne, ja si toho kludu moc neužijem..teraz som sice u mamy a ta sa o nas stara ale hned ako sa budem citit lepšie utekam domov do Prahy a mam dceru s aspergerovym syndromom co je lahka forma autizmu a mam co robit....Ale každopadne ďakujem..
adka1222
salinka: si zlata a dakujem velmi pekne....kedže pracujes v zdravotnictve tak nemaš skúsenost aj s autizmom? dcera ma lahku formu autizmu a tu na slovensku som sa nič nedozvedela.dakujem
salinka
Ahoj Adka. Kedze som pracovala 10 rokov na ARO a dalsich 7 na operacke, nemam vela praktickych skusenosti s takymito ochoreniami deti. Akurat, len co si este pamatam zo skoly, tak AS sa deli na nizko funkcny (kde prevlada problemove chovanie, ktore sa len tazko da ovplyvnit vychovou) a vysoko funkcny, kde su sice poruchy komunikacie a spravania, ale tieto deti maju priemarny, alebo az nadpriemerny intelekt. Aj Isac Newton a Einstein mali tutu diagnozu. V kazdom pripade je to beh na dlhe trate, budes musiet byt trpezliva ty, aj tvoje okolie. Ak ti pomoze, tak si pozri www.dobromysl.cz, tam najdes 25 zlatych pravidel, jak zvladnout problemy s aspergerem. Tak ti zo srdca prajem vela stastia.
evanaaa
Práve teraz som našla v Poraďme si navzájom: Jablká zvyšujú produkciu žlče v pečeni, preto eliminujú riziko tvorby žlč. kameňov .Každodenná konzumácia tohoto ovocia sa odporúča najmä ľuďom náchylným na ich výskyt, ako aj pacientom po operácii žlčníka. Takže, @adka1222 , jedz jabká.
adka1222
salinka,evanaaa dakujem vam velmi pekne za rady,dneska my vyberali stehy a povedala som lekarke, ze som hladana tak mi povedala, ze nech sa konecne najem a keby nieco tak nech si dam cholagol a budem vediet co mi robi zle....tak som si spravila pecene kura a zemiaky s maslom a klop klop klop je mi fajn...konecne najedena....horlalka bolaako dezert a je to fajn....
zuz35
Ahojte, môžte mi niekto povedať ako dlho ste "trpeli" žlčníkovými záchvatmi, než ste sa dali operovať? Ja som dnes v noci mala prvý a nemám chuť to zažívať znova. Povedala som si, že ak sa mi potvrdia kamene, v momente ľahám pod nože. Mám 35 rokov a kamienky sú len maličké, ale bolesť brutálna. Lekári odporúčali operáciu bez rozmýšľania.
viera1
Mne povedali,že malé kamienky sú horšie ako jeden veľký (upchávajú žlčovody).Daj sa operovať čím skôr,nie je dôvod trpieť.Ja som trpela 4 roky len preto,že ma označili za simulanta a nechceli ma poslať ani na RTG.Intervaly medzi záchvatmi sa skracovali a bolesť sa stupňovala.Želám ti,aby si sa správne rozhodla (a aby to bol žlčník,lebo to môže byť aj iné).
brisid
baby, tiez som po akutnom zapale zlcnika (o dva mesiace mi budu brat zlcovy kamen) a nastastie viem, co mozem a co nemozem... len mam dilemu ako je to s bielou cokoladou... kakao ani cokoladu ako taku nesmiem, no biela cokolada kakao neobsahuje... neviete poradit?
adka1222
Ahojte ja som asi dva mesiace po operacii zlčnika a citim sa zatial celkom fajn. Asi po dvoch tyzdnoch dietovania som začala jest každy den nieco nove a cakala som co to spravi a zatial jem a jem a nic sa nedeje. Uz som skusila aj strukoviny,vypražane,zeleninu a vsetko znasam dobre. Mlieko a jogurty neviem ,lebo to som nejedla a nepila ani pred operaciou a čo sa tyka bielej čokolady tak asi po dvoch tyzdnoch som jedla bielu študensku pečat a jem ju dodnes a nic sa nedeje. Ja som pri mojich detoch zavisla na cokolade a mozem vsetky druhy.A vobec nepriberam co je aj zaujimave aj super.Všetkym držim palce a netreba sa bat a treba dat ten žlcnik von.
andrenka
Žlčníková diéta.

Keďže som na internete nenašla, žiadnu naozaj dobrú naozaj „vhodnú“ pomôcku ako si upraviť stravu pre „žlčnikárov“ tak som experimentovala.
Pred rokom mi zistili 1 veľký žlčníkový kameň, potom ešte malé kamienky, ktoré sú ešte nebezpečnejšie ako tie veľké. (mám ich všetky pekne odfotené, asi ako všetci) ;))
Nakoľko kameňe sa nedajú žiadnym spôsobom roztopiť a samé nezmiznú.
Momentálne sú jediné dostupné riešenia : rozbitie kameňov na menšie čo sa vlastne nič nemení na veci, že kamene stále budú existovať. Operáciu vylučujem, aj keď je to jediné rozumné riešenie.
Som v stave keď som si upravila stravu tak, že už som úplne mimo žlčníkových záchvatov.
Po pár pokusoch a omyloch a 2 ďalších žlčníkových záchvatov som sa dopracovala k tomuto. Lebo som stále nevedela prísť na to, ako si upraviť stravu, ale už to viem.....
a nie je to žiadna diéta, normálne jem kedy chcem, nie som hladná a chudnem každý týždeň 1 kg.....

Viem ako je to na začiatku. Všetkým som si prešla.

Určila som si prioritu zmeniť stravu, čo ale môžem jesť bez problémov? Tak to som doteraz nevedela. Ale už to mám vyriešené....

Žlčnikári si musia navždy vzdať všetkých potravín kde sú ORECHY, SYRY a VYPRÁŽANÝCH JEDÁL a zabudnúť piť nápoje ktoré sú bublinkové...VARIŤ BEZ OLEJA.
Minimum oleja.
To znamená aj kožu z kuraťa nejesť.
Takto treba zmeniť stravovanie a jedno úplne najdôležitejšie pravidlo si určiť. JESŤ STRAVU LEN DO 6 gramov tuku na 100 gramov!!
Viem, že to znie zložito, ale nutričné údaje sú na všetkých potravinách, ktoré sa u nás predávajú.
Treba pri na kupovaní dávať pozor IBA na obsah tukov v jedle.

To znamená POVOLENÉ JEDLÁ SÚ:
Všetku zeleninu. (ale nezabudnúť zo všetkého vyberať semienka, aj za rajčín, šalátových uhoriek, vyvarovať sa zeleniny ktoré nadúva cibuľa, strukoviny atď.)

Chlieb pšeničný 1,00
Chlieb celozrnný 2,69
Ryža 0,60
Špagety 2,00
Kuracie prsia 0,80
Hovädzie zadné 6,50
Teľacie mäso 3,00
Zemiaky staré 0,80
Zemiaky nové 0,20
Hliva 0,83
Šampióny 0,60
Cukor 0,00 (cukrím úplne minimálne, lebo cukor má tiež svoje úskalia
Cottage syr 4,00
Tofu 5,00
Nízkotučný tvaroh 0,35
Pivo 12 3,5
Kečup 0,50
Jogurt 3,80
Sardinky v rajčinovej omáčke 6,10


A TOTO JE ZAKÁZANÉ
Alkohol 40% 39,20
Víno biele 7,40
Víno červené 9,30
Víno šumivé 15,00
Bravčové mäso
Chlieb zemiakový 10,00
Párky 26,80
Jahňa 13,60
Čokoláda mliečna 27,00
Masox 13,60
Bujón kurací 30,00
Tuniak v oleji 11,00
Tavený syr 18,00
Kyslá smotana 12,00
Sója 21,30


joginka
Včera som sa vratila z nemocnice po operácii žlčníka. Bola som v Bojniciach a som veľmi spokojná, dobrí doktori a ochotné sestry, bez úplatkov. odporúčam. Pre prvý týždeň plánujem variť - polievku z postrúhanej mrkvy a posekaneých kuracích pŕs + cestovina tenká, polievku z cukety /cuketa sa uvarí s borievkou-podporuje trávenie- potom sa to rozmixuje a doplní pokrájaným a nasucho opečeným rožkom), proti nafukovaniu je výborná saturejka a asfaoetida (dá sa kúpiť vo vegetke), tvaroh v akejkoľvej podobe -naslano aj nasladko- rezance, nátierka na chlieb (dobrý je sendvič) alebo len tak s jablkovým kompotom. Ďalej sa uvidí, ako bude telo reagovať, netreba sa ponáhľať aani nasilu urýchľovať. Telo samé povie, čo potrebuje, len ho musíme počúvať. Zmrzlinu by som aspoň mesiac vynechala, preto, že je studená. Aj všetky bublinkové nápoje, lebo silno prekyslujú. želám úspešnú rekonvalascenciu.
slimacka
Ak patríte medzi tých, ktorí zvládli akútny záchvat žlčníka, najvhodnejšia žlčníková diéta pre vás bude v prvý deň len trocha čaju. Viac informácií o žlčníkovej diéte nájdete na zaujímavej stránke o diétach  www.dietyachudnutie.sk/liecebne-diety/zlcnikova-dieta/...
Problémy so žlčníkom nie sú sranda, sama som si to preskákala pri mojej mamine, takže viem, aké problematické je stravovanie.
jaro1
Zdravim vsetkych zlcnikovych. Rad by som sa s Vami podelil o moje skusenosti. Pred 2 rokmi mi zistili zlcnikovy kamen o velkosti 2,5cm. Minuly mesiac mi zacali tlaky v trojuholniku a slabe bolesti vlavo vzadu pri chrbtici. Zabudol som poznamenat, ze za cca. 10 rokov som mal 3 zachvaty. Pred 3 tyzdnami som bol u lekara, ktory ma poslal do FN Kosice za odbornikom. Po 15 min diskusii sme sa dohodli na termine operacie. Operovali ma laparoskopicky v piatok minuly tyzden a kazdym dnom sa to zlepsovalo. Jemna pichlava bolest v btuchu presla po tyzdni. Prve 4 dni som jedol mixovane jedla bez soli a korenia v malych mnozstvach cca.2-3dcl. Na ranajky jablkovu detsku vyzivu s piskotami, 2x denne kuraci vyvar mixovany so zeleninou-mrkva,zeler,petrzlen alebo file na pare+varene zemiaky a na veceru zemiaky a zmixovane maso z polievky. Po tyzdni som uz zacal jest normalne jedla mierne solene a okorenene. Za cele obdobie som pil denne tak 2l vody Lucka a nesladene caje-mata,zeleny caj. Dnes som 10-ty den po operacii a vsetko prebehlo bez komplikacii. Prvykrat som sa sprchoval 4-ty den len cistou vodou a rany som prelepil novymi naplastami. Od 6-teho dna uz som sa sprchoval so sprchovacim gelom. Zajtra na 11-ty den idem vyberat stehy. Mal som ich dat vybrat na siedmi den, ale na doporucenie chirurga ich idem vybrat zajtra. Rany po osprchovani som osetril sprejom Dettol. Vsetko prebehlo tak normalne, ze kazdemu to odporucam urobit co najskor po konzultacii s lekarom, ktory odporuci operaciu. Kedze som mal problem so zlcnikom, zhovaral som sa s mnozstvom ludi. Ani jednemu sa to neupravilo do stavu, ze dnes nemaju problemy a zlcnik skor ci neskor museli operovat. Problemy zaviseli od toho ako daleko to nechali zajst. Takze pri problemoch so zlcnikom horsa na USG a za lekarom, ktory rozhodne co dalej. Potom uz len dodrziavat zakladne pravidla a vyriesit problem. Drzim vsetkym palce.
kawenka
moze mi niekto napisat kolko trva hospitalizacia po laparoskopickej operacii???
darjuska
@Kawenka (22.1.2015 11:30)

Mna operovali v stredu o 14,00 a preustili v sobotu o 10,00. Bola som uplne v pohodě.