Varenie

Zlatý klas

skillet - fotkaskillet, 30. septembra 2014

Krémy do rezov robievam často zo zlatého klasu. Posledné tri razy, ako som varila puding na krém, mám ho strašne riedky. Dávala som na jeden zlatý klas 4 dl mlieka, potom som znížila na 3 dl a tiež je riedky. Cukor nedávam, ten šľahám s maslom. Neviem kde robím chybu?!
Chcem sa spýtať, či na klasický biely krém používate aj niečo iné ako zlatý klas. Ak viete, poraďte prosím. V sobotu musím piecť a potrebujem iný svetlý krém, lebo sa bojím, že to bude zasa riedke.
Ďakujem pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Urob z pudingu kokosoveho je pekný biely:-) ja pridám na 1ks 2 PL múky určite nebude zlé...
skillet
Presne to som potrebovala, taký biely krém. Ďakujem pekne, recepty si uložím a vyskúšam jeden aj druhý.
marcel83
Solamyl je skôr taký..... huspeninový....To by som do rezov nedal. Maizena alebo Zlatý klas. Prípadne ešte Gustin.
mariach46
Skús dať na pol litra mlieka dva zlaté klasy. Ale dobre je kombinovať aj jeden zlatý klas a 2 lyžice polohrubá múka.
skillet
S múkou som nikdy neskúšala, ale verím, že to funguje, nechám si poradiť a vyskúšam, ďakujem. Solamyl je myslím zemiakový škrob, s tým som tiež krém na rezy nerobila. Páči sa mi ten krém od diabambulky z linku, skúsim najskôr ten. Ešte raz ďakujem.
nela88
dala si veľa mlieka, presne ako píše @mariach46 , na 2 zlaté klasy 0,5 l mlieka. A ďalšia vec, puding ak náhodou ochutnáš, už s tú varešku do pudingu nadávaj, sliny zachytené na vareške napomáhajú riedeniu pudingu :)
skillet
Juj ja by som horúci puding nejedla, ale dobre vedieť o tých slinách.
Noo, zrejme som mala toho mlieka viac, držala som sa jedného vychváleného receptu :-(
milad
Na 1 l mlieka dávam 120 g zlatého klasu. Kupujem veľké balenie až 1 kg a odvažujem. Myslím, že sú to 3 balíčky po 40g. Vždy sa vydarí.
evanaaa
Tiež som chcela poradiť to, o čom píše @nela88 , ak dáš do hocijakého pokrmu škrob ( maizenu, Solamyl a pod.), nielen do pudingu, tak za každým ochutnaním si utri lyžičku, inak ti to zredne. Inak ti radiť nebudem, lebo už ti predo mnou dobre poradili.
tati2008
@skillet ,Skombinuj Zlatý klas a vanilkový puding ,ale je pravda,že Zlatý klas už tak nehustne ako kedysi.Aj ja som mala ten istý problém.
zolik
Dala som o 100ml menej mlieka a puding bol pekne husty. Ale najprv som si precitala tuto diskusiu, za ktoru @skillet dakujem. Prisla mi akurat vhod.
orchidea
Ja som niekde počula ale čítala, že krém zo Zlatého klasu sa nesmie dlho variť lebo dlhým varením zredne...