Snehové loptičky

sovka62 - fotkasovka62, 16. februára 2010

Sľúbila som jednoduchý recept na zákusok, ktorý sa ľahko pečie a hodí sa na svadbu. Myslím, že toto je on, má prekvapujúco dobrú chuť Zobraziť celý popisSľúbila som jednoduchý recept na zákusok, ktorý sa ľahko pečie a hodí sa na svadbu. Myslím, že toto je on, má prekvapujúco dobrú chuť a príprava je jednoduchá, určite sa vydarí.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
400 g
8 PL
2 PL
250 g
1 ks
Plnka:
500 ml
5 PL
250 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme horúcu vodu a kakao. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a striedavo so snehom zľahka zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Veľkých plech vymastíme a vysypeme múkou. Navrstvíme naň cesto a upečieme v predhriatej rúre.

  2. 2

    Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Povrch kaše zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôra a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do neho zapracujeme vychladnutú kašu. Dobre vymiešame.

  3. 3

    Z upečeného plátu vykrajujeme kolieska pagáčovou formičkou o priemere 5 cm. Budú dosť vysoké. Prekrojíme ich a naplníme plnkou. Plnkou potrieme aj vrch a boky koláčika a celý koláčik obalíme v kokosovej múčke. Z tohto množstva upečieme asi 30 koláčikov a zvyšky po vykrajovaní môžeme použiť napr. na rumové guľky.

Diskusia k receptu

honestka
Tento recept poznam tiez zo svatby pod nazvom "zacharove dorticky" az na to, ze boky sa obaluju v pomletych orechoch a su ozaj prima aj pekne vyzeraju.
sovka62
Tie orechy sú perfektný nápad, prečo som na to neprišla? že s orechami budú lepšie.
slnieckosom
Toto je úžasný koláčik, jedla som ho veru na svadbe v Skalici :-))) - teda okrem trdelníkov :-))) Už je v mojej kk, ďakujem milá sovka - mamka :-))
sovka62
Slniečko, si jedna z mála, ktorá koláčik pozná, je to veľmi starý recept. A je vďačný, loptičiek sa narobí celá kopa a ani nie je drahý. Tak nech sa Ti vydarí a prajem dobrú chuť.
angelheart
Veľmi dlho som hľadala takýto recept, u nás známy ako "hó labda" (snehová lopta). Ako dieťaťu mi veľmi chutil, ale zatiaľ som v receptoch mojej mamy akurát tento nenašla :(
Ak si dobre pamätám, my sme zvykli vrch loptičiek poliať čokoládovou polevou. Ďakujem za recept. Ukladám do KK.
45678
@sovka robievam ich recept mám pod názvom Tortičky. Skutočne výborné:-)
hubata
Ja toto nepoznám, pre mňa je to novinka, nemám podobný v receptoch. Je hotový šup-šup, také mám rada, takže vďaka @sovka62 , už ho ukladám.
skillet
Vyskúšala som tento tvoj krém, je výborný, zlatý klas už nekupujem. Ďakujem za recept :-)
sovka62
Ďakujem, recept je starý hádam 60 rokov, ani neviem, či už vtedy Zlatý klas existoval. Nám veľmi chutí a hlavne sa dobre rozmieša v masle, na rozdiel od Zlatého klasu. Lebo ak je puding z neho hustý, ostanú v kréme nerozmiešané hrčky, ak je redší, krém sa zrazí
babinka
Nemáte niekto fotku, ako to vyzerá ? Neviem si predstaviť a ani spomenúť , či som to jedla a rada by som skúsila upiecť . Ďakujem
babinka
Ďakujem za pohotovú reakciu a tuším naozaj som to ešte nejedla. Takze ide do čakárne na vyskúšanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia