Plnka do medových plátov

diabambulka - fotkadiabambulka, 21. decembra 2010

Suroviny

1 ks
40 g
2 dcl
1/2 sáčku
125 g
90 g




Postup

  1. 1

    Mlieko, žĺtok, hladkú múku a vanilkový cukor spolu uvaríme na hladkú kašu.Do letnej kaše primiešame vyšľahané maslo s cukrom.

Diskusia k receptu

celeblith
škoda, že sa to neobjavilo skor :( uz som "uvarila" podla ineho receptu a teraz cakam ako mi to vsetko z tych platov vytecie na balkone...
remcula
Ty pláty bych měla, koupila jsem je jen tak, tohle si ukládám, supéér!
aroooo
a nezabudnite niektorý plát natrieť marhuľovým lekvárom a poliať čokoládovou polevou/množstvo na pláty veľkého plechu/:10 dkg stužený tuk-cera,10 dkg práš.cukor,4 PL vody,3 dkg kakao - uvariť,aby však nevrelo,ešte trochu vymiešať a naliať na pláty.
jarkky
.. tak toto je plnka od našej maminy

potrebujeme:
1/2 litra mlieka
4 lyžice hladkej muky
vanilkový cukor - nemusí byť
......
25 dkg masla
20 dkg práškového cukru

Postup :
z mlieka vanilkového cukru a múky uvaríme hustú kašu, ktorú dáme vychladiť

vymiešame si maslo s praškovým cukrom, pomaly po lyžicách pridávame vychladnutú kašu a poriadne šľaháme
natierame na pláty, ktoré sme navlhčili troškou r- umu .Dobru Chuť
diabambulka
jarkky ďakujem uložím avyskúšam aj ten od tvojej maminy, také recepty mám najradšej- už sú odskúšané overené a vždy výborné , ja mám tento recept ešte z medových plátov, voľakedy to tam bolo, no dnes už sa to tam neuvádza, na šťastie som si to zapísala a robím to podľa toho a je to presne množstvo na tie kupované pláty a do stredu patrí na hrubo natretý lekvár:-))) pekné sviatky....
alab
a nie naopak do masla postupne kasu?
jarkky
.. u nás sa to robí tak do vymiešaného masla sa dáva tá uvarená a vychladená kaša.. čarovné a krásne, ničím nerušené vianoce.. :-)
jarkky
.. diabanbulka aj tebe krásne a čarovné sviatky - a lekvár nedávam, lepšie nám chutí bez neho .. :-)
marienka44
@Diabambulka , aj ja robim podla receptu uvedeneho na obale medovych platov, teda kasa z 2 dcl mlieka+ tolko lyzic polohrubej muky, kolko je deci mlieka. Po vychladnuti pridam do vymiesaneho masla s cukrom a ochutim umom. Ked mi zvys kremi, dam do mraznicky a prilezitostne pouzijem napr. na piskoty zlepovane s bananom a kremom. Potom na sparatku namocit do cokolady. To ale vy vsetci poznate. :-)
1x zifi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia