Rôzne

Zlatý dážď.

fiby - fotkafiby, 11. apríla 2012

Síce nie je k jedlu, ale patrí na veľkonočný stôl, no žiaľ tento rok som ho nemala, pretože nevykvitol opačne - je ako keby zvädnutý. Vie mi niekto poradiť čo sa mu mohlo stáť? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

fiby
Nemám tušenie, ale mám ho už 5 rokov a iba tento rok sa vzoprel.
baculata
Aj ja som sa darmo tešila na zlatý dazd , tento rok nebol pekne zakvitnutý, len slabo, ale smutnásom z vela kvietkov, najviac banujem za mandevilou, tá sa uz vobec nepreberie, mala som ju 6 rokov, tuto zimu neprezila. Všetky kvietky len akoby v tomto počasí zivorili, darmo polievam, suché a studené počasie robí svoje.
aroooo
možno to závisí aj od toho ako bol ostrihaný? a aj to sucho u nás by som už našla len odkvitnutý,
pivonka
Asi 5 dní pred sviatkami som odrezala vetvičky zlatého dažďa a na pár hodín namočila do letnej vody. Potom som ich dala do vázy (opäť s letnou vodou) a do sviatkov mi rozkvitol.
marcy
u nás technické služby brutálne zostrihali zeleň,snáď na budúci rok bude väčšia paráda
kuchticka
Problem s kvetmi "zlateho dazda" tento rok sposobilo zrejme pocasie u vas. V marci bolo u vas teplo, slnecno a tesne pred svatkami sa u vas ochladilo, dokonca boli miestami mraziky a to je dovod, ze kvietky sa akosi "stiahli" a nerozvinuli naplno. Ja mam krasny, tri kriky a jeden formovany do stromceka.
afataga
mne zacal kvitnut az dnes, sice boli tuhe mrazy, ale skoro meter snehu, tak mali zelinky riadnu perinku :-) ja kriky nestriham vobec, pacia sa mi, ked rastu prirodzene, ani berberis, ani mahoniu, skratka nic, iba ked uz sa neda okolo prejst, trochu ostriham z cesty
afataga
berberis je dráč je ich viac druhov ja mam s cervenymi listkami, kukni na googli
veronika353
Na podzim bylo dost sucho a tak v zimě ti asi ten zlatý déšť vymrznul.Okrasné dřeviny by se měly před zimou dobře pozalévat.Já jsem se letos těšila,až pokvete magnolie,ale už teď je trochu omrznutá a příští týden zase mají být v noci mínusové teploty.Horší je,že už kvetou i broskvoně,nektarinky a meruňky.No snad ta špatná předpověď počasí nevyjde:-)))