Rôzne

Zemiakové krokety

fany1602 - bez fotkyfany1602, 7. septembra 2012

ahoj varecháči! zasa otravujem nemá niekto s vás dobrí recept na
zemiakové krokety?vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Daj si do : " ZADAJ" zemiakové krokety a máš na výber.
lusinkab
Ahoj ja robim podla tohto receptu co som uz nasla davnejsie na internete a su vynikajuce:cca pol kila zemiakov osupem a uvarim do makka,precedim a necham niekolko minut volne lezat,pridam sol,muskatovy orech a cca 10g masla a popucim ako na zemiakovu kasu.Pomaly pridavam mlieko kym zmes nema kremovu konzistenciu ale zas nesmie byt velmi vodova cca 60 ml ale to je len odhad (zalezi aj od zemiakov)....a zase pucim ako na kasu,pridam jeden zltok a potom zmes zacne byt lepkava.Postupne pridavam muku cca 150 g kym nie je pekne hustne a tvarujem bud gulicky alebo valceky.Ukladam normalne na plech aj s papierom na pecenie a dam na pol hodinku do chladnicky. Po pol hodinke obalim kazdu kroketku vo vajicku a potom v struhanke .....a sup s tym do rozohriateho oleja a vyprazam pekne do zlata.
anna123
Recept: uvarené zemiaky pretlačím, pridám žĺtka, nastrúhaný tvrdý syr, nasekanú petržlenovú vňať a vyšľahané bielka, poprípade trochu strúhanky, rukou formujem valčeky, trochu obalím znovu v strúhanke a vypražím v horúcom oleji...
cibirka
U mna sa zmeni zemiakove pyre na druhy den na krokety. Pridam muku a vajce, vymiesam, urobim valceky alebo kolieska, obalim v struhanke a oprazim.