prosím zelené paradajky, škodlivé, alebo? ak sa prevaria? chcela by som džem robiť... Ďakujem
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 511 najnovší komentár včera 22:32
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 511 najnovší komentár včera 22:32
- Astheart: Antioxidanty? 24 najnovší komentár 21. augusta 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 284 najnovší komentár včera 22:32
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 18. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou VIDEO
-
Nepečený kokosový koláč s marhuľami VIDEO
-
Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút
-
Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup
-
Chutné recepty: Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom
-
Dá sa to zachrániť: Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých
-
Víkendové pečenie: Hrnčekový, mrveničkový, zalievaný aj kefírový. 12 receptov na fantastické slivkové koláče
-
Dobroty z chladničky: 10x nepečené dezerty z piškót. Rýchle, jednoduché, svieže
-
Srbské rebierko, obrátené rezne aj slovenský hrebeň: 11 tipov, čo navariť z bravčového karé
juhu US su velmi popularne "fried green tomatoes",nakrajane na hrubsie kolieska ,obalene v cesticku a vyprazene v oleji ;-)
Zelené paradajky nakrájaš na štvrťky.Do fľafe na dno si narež asi tri kolečka cibule,do plna daj paradajky a zalej nálevom ,ako na uhorky a zasa cibuľa.Sterilizovať ako uhorky.Sú výborne ku slaninke,ale aj k mäsku.
@babav veď práve i ja som jedla v Bulharsku, len som si nebola istá, či to bolo z paradajok, bolo to dávno, tak 25 rokov dozadu, som rada za link
@ancicka spravila by som i tak, len neviem, neviem, či by mi to chlapi jedli... možno nabudúce
@lopka1313 hm, čo už s takou babkou, ale najlepšie dozrievajú na koreni, potom mne sa osvedčili v špajzi, bez slnka
@kimlo to som potrebovala vedieť... ďakujem...
@alena45 Alenka, určite ti odložím, keď to bude k jedeniu....
Ešte raz všetkým , všetkým ďakujem.....pomôžu mi vaše rady aj v budúcnosti...
rareseeds.com/vegetables-p-z/tomatoes/green.html...
Marianka, navnadila si ma, našla som aj ja recept na džem, len rajčiny, cukor a citrón. Ja síce zasa pridám aj koriandrové semeno, som ním tento rok posadnutá.
Alenka má pravdu,aj minulý týždeň sme na trhu na Malorke videli zelené rajčiaky, ale zelené geneticky, nie nedozreté. Tak si to zvážte.
No a este jeden zaujmavy clanok -vyskum ze tomatin blokuje rast rakovinnych buniek ?
A perlicka na koniec co obsahuje ten jedovaty solanin je BAKLAZAN-preto je horky :)
www.nytimes.com/2009/07/29/dining/29curi.html?pagewante...
pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf900364j...
Som rada, že mi takto pomôžete a dozviem sa viac.. sama by som ani nevedela kde všade mám popozerať.
@ úplnevšetkým ďakujem
@ alenka fajn, spravíme si... a semienka... škoda, že som to nevedela, veď prešiel od Floridy cez panamu, celé pobrežie ameriky až do kanady a na aljašku... mohol sa popýtať... škoda. Možno nabudúce...
Tie moje rajčiny ešte stále rodia ako divé, ale už nedozrú, čo s nimi ? Mňa zaujíma, či je veľmi rozdielna chuť medzi zelenými-zelenými alebo zelenými-červenými, preto som sa neodhodlala ešte vyprážať.
v tejto druhej debate je tiež výborný návod ako nechať dozrieť zelené paradajky tak že sa poukladajú spolu s jablkami do bedničky a zakryjú fóliou, jablká urýchľujú dozrievanie ...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
semena-osiva.sk/osivo-osiva-zeleniny/355-paradajka-zele...
wildflowerfinder.org.uk/Menu2/Family/FamilyInfo/Info_Solanaceae...
www.simplyrecipes.com/recipes/fried_green_tomatoes/...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
@2010 fajn, ďakujeme...
@evanaaa ďakujem, každý takýto názor si vážim a som rada, že môžem viac vedieť, dík
dozrejú
en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste...