prosím zelené paradajky, škodlivé, alebo? ak sa prevaria? chcela by som džem robiť... Ďakujem
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 7 najnovší komentár včera 17:57
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár včera 17:43
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 7 najnovší komentár včera 17:57
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár včera 17:43
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 141 najnovší komentár včera 17:43
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 7 najnovší komentár včera 17:57
- Sovka62: Kukurica s makom 3 najnovší komentár 23. februára 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
Chutné voľno: Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú
-
Bude to raz-dva: 11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Oplatí sa počkať: Viete, že sú jedlá, ktoré na druhý deň chutia lepšie než čerstvé? Určite ich varíte aj vy
-
Kým príde pôst: 13 tipov, čo variť posledný fašiangový týždeň
juhu US su velmi popularne "fried green tomatoes",nakrajane na hrubsie kolieska ,obalene v cesticku a vyprazene v oleji ;-)
Zelené paradajky nakrájaš na štvrťky.Do fľafe na dno si narež asi tri kolečka cibule,do plna daj paradajky a zalej nálevom ,ako na uhorky a zasa cibuľa.Sterilizovať ako uhorky.Sú výborne ku slaninke,ale aj k mäsku.
@babav veď práve i ja som jedla v Bulharsku, len som si nebola istá, či to bolo z paradajok, bolo to dávno, tak 25 rokov dozadu, som rada za link
@ancicka spravila by som i tak, len neviem, neviem, či by mi to chlapi jedli... možno nabudúce
@lopka1313 hm, čo už s takou babkou, ale najlepšie dozrievajú na koreni, potom mne sa osvedčili v špajzi, bez slnka
@kimlo to som potrebovala vedieť... ďakujem...
@alena45 Alenka, určite ti odložím, keď to bude k jedeniu....
Ešte raz všetkým , všetkým ďakujem.....pomôžu mi vaše rady aj v budúcnosti...
rareseeds.com/vegetables-p-z/tomatoes/green.html...
Marianka, navnadila si ma, našla som aj ja recept na džem, len rajčiny, cukor a citrón. Ja síce zasa pridám aj koriandrové semeno, som ním tento rok posadnutá.
Alenka má pravdu,aj minulý týždeň sme na trhu na Malorke videli zelené rajčiaky, ale zelené geneticky, nie nedozreté. Tak si to zvážte.
No a este jeden zaujmavy clanok -vyskum ze tomatin blokuje rast rakovinnych buniek ?
A perlicka na koniec co obsahuje ten jedovaty solanin je BAKLAZAN-preto je horky :)
www.nytimes.com/2009/07/29/dining/29curi.html?pagewante...
pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf900364j...
Som rada, že mi takto pomôžete a dozviem sa viac.. sama by som ani nevedela kde všade mám popozerať.
@ úplnevšetkým ďakujem
@ alenka fajn, spravíme si... a semienka... škoda, že som to nevedela, veď prešiel od Floridy cez panamu, celé pobrežie ameriky až do kanady a na aljašku... mohol sa popýtať... škoda. Možno nabudúce...
Tie moje rajčiny ešte stále rodia ako divé, ale už nedozrú, čo s nimi ? Mňa zaujíma, či je veľmi rozdielna chuť medzi zelenými-zelenými alebo zelenými-červenými, preto som sa neodhodlala ešte vyprážať.
v tejto druhej debate je tiež výborný návod ako nechať dozrieť zelené paradajky tak že sa poukladajú spolu s jablkami do bedničky a zakryjú fóliou, jablká urýchľujú dozrievanie ...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
semena-osiva.sk/osivo-osiva-zeleniny/355-paradajka-zele...
wildflowerfinder.org.uk/Menu2/Family/FamilyInfo/Info_Solanaceae...
www.simplyrecipes.com/recipes/fried_green_tomatoes/...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
@2010 fajn, ďakujeme...
@evanaaa ďakujem, každý takýto názor si vážim a som rada, že môžem viac vedieť, dík
dozrejú
en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste...