prosím zelené paradajky, škodlivé, alebo? ak sa prevaria? chcela by som džem robiť... Ďakujem
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 102 najnovší komentár dnes 08:01
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 6 najnovší komentár 18. februára 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Malina: Panvica 5 najnovší komentár 5. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 102 najnovší komentár dnes 08:01
- Redakcia: Čo dnes varíte? Január 2024 111 najnovší komentár 22. marca 2024
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 202 najnovší komentár 19. marca 2024
- Fialka49: Vaječný likér ako liek 12 najnovší komentár 18. marca 2024
- Haji: Co dnes vaříte? (17) 287 najnovší komentár 8. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 46 najnovší komentár dnes 08:01
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 238 najnovší komentár 8. januára 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Super finta, ako jednoducho vyvaľkať cesto na štvorec či obdĺžnik VIDEO
- Rýchle croissanty z lístkového cesta VIDEO
- Kuracie prsia v medovo-horčicovej omáčke VIDEO
- Lístkové košíčky so šunkou, syrom a s vajíčkom VIDEO
- Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou VIDEO
- Ako predísť klíčeniu zemiakov? Pomôže toto ovocie VIDEO
- Rolovaná piškótová torta s mascarpone a ovocím VIDEO
- Na sviatočný stôl: 10 klasických zákuskov, ktoré na Veľkú noc pečie celé Slovensko
- Drobné radosti: 11x klobáskové jednohubky, vynikajúce slané zobkanie na oslavu aj na Veľkú noc
- Lákavý obed: 8x bravčové výpečky, nedeľné mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku
- Kysnutá tradícia: Mazanec, paska, tepšovník... 9 veľkonočných koláčov starých materí
- Alkohol a kalórie: Čo piť, ak si chcete dopriať pohárik, ale nepribrať
- Linecké aj medovníky: 11x báječné drobné pečivo vo veľkonočnom outfite
- Vyberie si každý: So škoricou, s makom, čokoládou... 9x osie hniezda, ktoré nemajú chybu
juhu US su velmi popularne "fried green tomatoes",nakrajane na hrubsie kolieska ,obalene v cesticku a vyprazene v oleji ;-)
Zelené paradajky nakrájaš na štvrťky.Do fľafe na dno si narež asi tri kolečka cibule,do plna daj paradajky a zalej nálevom ,ako na uhorky a zasa cibuľa.Sterilizovať ako uhorky.Sú výborne ku slaninke,ale aj k mäsku.
@babav veď práve i ja som jedla v Bulharsku, len som si nebola istá, či to bolo z paradajok, bolo to dávno, tak 25 rokov dozadu, som rada za link
@ancicka spravila by som i tak, len neviem, neviem, či by mi to chlapi jedli... možno nabudúce
@lopka1313 hm, čo už s takou babkou, ale najlepšie dozrievajú na koreni, potom mne sa osvedčili v špajzi, bez slnka
@kimlo to som potrebovala vedieť... ďakujem...
@alena45 Alenka, určite ti odložím, keď to bude k jedeniu....
Ešte raz všetkým , všetkým ďakujem.....pomôžu mi vaše rady aj v budúcnosti...
rareseeds.com/vegetables-p-z/tomatoes/green.html...
Marianka, navnadila si ma, našla som aj ja recept na džem, len rajčiny, cukor a citrón. Ja síce zasa pridám aj koriandrové semeno, som ním tento rok posadnutá.
Alenka má pravdu,aj minulý týždeň sme na trhu na Malorke videli zelené rajčiaky, ale zelené geneticky, nie nedozreté. Tak si to zvážte.
No a este jeden zaujmavy clanok -vyskum ze tomatin blokuje rast rakovinnych buniek ?
A perlicka na koniec co obsahuje ten jedovaty solanin je BAKLAZAN-preto je horky :)
www.nytimes.com/2009/07/29/dining/29curi.html?pagewante...
pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf900364j...
Som rada, že mi takto pomôžete a dozviem sa viac.. sama by som ani nevedela kde všade mám popozerať.
@ úplnevšetkým ďakujem
@ alenka fajn, spravíme si... a semienka... škoda, že som to nevedela, veď prešiel od Floridy cez panamu, celé pobrežie ameriky až do kanady a na aljašku... mohol sa popýtať... škoda. Možno nabudúce...
Tie moje rajčiny ešte stále rodia ako divé, ale už nedozrú, čo s nimi ? Mňa zaujíma, či je veľmi rozdielna chuť medzi zelenými-zelenými alebo zelenými-červenými, preto som sa neodhodlala ešte vyprážať.
v tejto druhej debate je tiež výborný návod ako nechať dozrieť zelené paradajky tak že sa poukladajú spolu s jablkami do bedničky a zakryjú fóliou, jablká urýchľujú dozrievanie ...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
semena-osiva.sk/osivo-osiva-zeleniny/355-paradajka-zele...
wildflowerfinder.org.uk/Menu2/Family/FamilyInfo/Info_Solanaceae...
www.simplyrecipes.com/recipes/fried_green_tomatoes/...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
@2010 fajn, ďakujeme...
@evanaaa ďakujem, každý takýto názor si vážim a som rada, že môžem viac vedieť, dík
dozrejú
en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste...