Chutney z nedozretých paradajok (bez sterilizovania)
No a toto je ďalšia alternatíva chutného spotrebovania nedozretých paradajok. Príprava je jednoduchá a zmes je vhodným doplnkom k viacerým jedlám. Keď ju ochutnáte, Zobraziť celý popisNo a toto je ďalšia alternatíva chutného spotrebovania nedozretých paradajok. Príprava je jednoduchá a zmes je vhodným doplnkom k viacerým jedlám. Keď ju ochutnáte, zistíte k čomu sa vám hodí. Dnes som si ju dala na chlebík s maslom a bolo to mňam :-)
Suroviny
| 1 kg nedozretá | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (nemusí byť) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (príp.dia) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistenú cibuľu, cesnak, paradajky a jablká nakrájame na kúsky(porežeme na robote) dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme 30min., občas premiešame. Ponorným mixérom zjemníme zmes. Pridáme ocot, cukor, soľ a korenie, premiešame a podusíme ešte do zhustnutia, asi 5-10min. Horúcim chatney plníme menšie poháre a otočené naopak necháme chladnúť. A to je všetko :-)
 






                                                        
                                                    
 


gourmetgetaways.com.au/retro-green-tomato-pickles/...
pridavali este curry prasok a kurkumu na farbu a zahustene mukou
povodny recept bol moc dietny tak som pridal chilli.
@zdezda , dik , ja fotim len mobilom starsi syn ma naucil ako na to,
bavi sa s tym profesionalne.