Chutney z nedozretých paradajok (bez sterilizovania)
Foto: zdezda
No a toto je ďalšia alternatíva chutného spotrebovania nedozretých paradajok. Príprava je jednoduchá a zmes je vhodným doplnkom k viacerým jedlám. Keď ju ochutnáte, Zobraziť celý popisNo a toto je ďalšia alternatíva chutného spotrebovania nedozretých paradajok. Príprava je jednoduchá a zmes je vhodným doplnkom k viacerým jedlám. Keď ju ochutnáte, zistíte k čomu sa vám hodí. Dnes som si ju dala na chlebík s maslom a bolo to mňam :-)
Suroviny
1 kg nedozretá |
|
250 g |
|
250 g |
|
3 strúčiky |
|
1 ks (nemusí byť) |
|
200 g (príp.dia) |
|
2 dcl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu, cesnak, paradajky a jablká nakrájame na kúsky(porežeme na robote) dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme 30min., občas premiešame. Ponorným mixérom zjemníme zmes. Pridáme ocot, cukor, soľ a korenie, premiešame a podusíme ešte do zhustnutia, asi 5-10min. Horúcim chatney plníme menšie poháre a otočené naopak necháme chladnúť. A to je všetko :-)
gourmetgetaways.com.au/retro-green-tomato-pickles/...
pridavali este curry prasok a kurkumu na farbu a zahustene mukou
povodny recept bol moc dietny tak som pridal chilli.
@zdezda , dik , ja fotim len mobilom starsi syn ma naucil ako na to,
bavi sa s tym profesionalne.